ŠOKEERIVAD KURITÖÖD ⟩ Suri pedofiiliks osutunud kuulus meelelahutaja

Kultuuritoimetus
Copy
Rolf Harris mõisteti teismeliste tüdrukute seksuaalse ründamise eest süüdi 2014. aastal
Rolf Harris mõisteti teismeliste tüdrukute seksuaalse ründamise eest süüdi 2014. aastal Foto: PA Wire/PA Images

Suurbritannia televisiooni üks äratuntavamaid esinejaid Rolf Harris, kes 2014. aastal mõisteti seksuaalse rünnaku eest viieks aastaks ja üheksaks kuuks vangi, suri 10. mail 93-aastaselt. Endisele muusikule ja telenäole said saatuslikuks kõrge iga ning kaelavähk. Harris ei istunud enam vanglas, sest pidi karistusest kandma vähem kui kolm aastat.

«Kinnitame, et Rolf Harris suri hiljuti rahulikult, ümbritsetuna lähedaste poolt. Nad paluvad, et austaksite nende privaatsust. Rohkem kommentaare ei tule,» ütles Harrise perekonna advokaat. Kuigi Harrise surmast on mitu nädalat möödas, tuli uudis tema surmast hilinemisega, sest süüdimõistmise järel polnud Harrisel enam esindajaid või agente, kes oleksid rutem võinud temaga juhtunust meediat teavitada. Kuulujutud Harrise kehvast tervisest ja surmast levisid aga mõnda aega, mistõttu oli Harrise perekonna maja ümbritsetud ajakirjanikest ja fotograafidest.

Rolf Harris 2014. aastal
Rolf Harris 2014. aastal Foto: REUTERS/Neil Hall/File Photo

Rolf Harrisest jäid maha tütar Bindi Harris ning abikaasa Alwen Hughes, kellel on aastaid olnud Alzheimeri tõbi.

Üks Harrise ohvritest, Karen Gardner, kes oli 16-aastane, kui Harris teda seksuaalselt ründas, kirjutas Twitteris: «Vähesed meist pääsevad kurjade inimeste mõjust. Me saame neid ainult päevavalgele tuua ning kokku hoida, et valu leeveneks. Minu jaoks oli see kuri inimene #rolfharris, aga teistele tüdrukutele tegi ta hullematki.»

60ndatel tuntuks saanud Harris oli laulja ja meelelahutaja, kelle maine purunes, kui mees Suurbritannias lapsepilastajate tabamiseks läbi viidud operatsiooni Yewtree käigus arreteeriti. See operatsioon läks käima pärast seda, kui teletäht Jimmy Savile osutus kogu rahva ehmatuseks pedofiiliks. Harris ründas seksuaalselt mitut teismelist tüdrukut, kellele juhtunu põhjustas tõsise ja pikaajalise trauma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles