GALERII Fotografiska tähistas sünnipäeva meeoleoluka peoga!

Kultuuritoimetus
Copy

Eile, 16. juunil tähistas Fotografiska Tallinn 4. sünnipäeva meeleoluka peoga. Sünnipäevapidu peeti plaadifirma ja pidudeseeria TIKSuga, mis tähistas 11. sünnipäeva. Õhtu õnnestumisse andsid enda panuse armastatud artistid nagu Inga, Liisi Koikson, Yasmyn, Liisi Voolaid, Maris Pihlap, Rahel, Eik, Ewert, Ellip, Martin Petermann, Kristjan Kallas, Siim Avango.

Fotografiska on avatud ruum ja platvorm diskussioonide alustamiseks, kus kohtuvad maailma- ja kohalike fotokunstnike paremik, muusika-ja peoprogramm, suurimad linnafestivalid Jazzkaar ning Tallinn Music Week, erinevad kohalikud organisatsioonid, loengud ja vestlusringid.

«Oleme vaid neli aastat vanad, aga need esimesed aastad on olnud ühelt poolt väga pikad, teisalt jälle möödunud ülikiirelt. Oleme unikaalne ning mitmekihiline kultuuriline kokkukäimise koht, mis peab end ise ära majandama. See pole olnud lihtne, arvestades kõiki väliseid mõjutajaid aga meid kannab kirg ja inspiratsioon teha kohta, mis kõnetab inimesi nii meil kui mujal. Eelmisel nädalal avasime oma esimese installatsiooni Helsingi kesklinnas, millega lükkasime nii enda füüsilisi kui kunstilisi piire ja kindlasti jätkame seda teed nii majas kui majast väljaspool,» kommenteeris Fotografiska Tallinn kaasasutaja ja tegevjuht Margit Aasmäe.

Aastat kokku võttes võib välja tuua maailma nimedest näiteks Andy Warhol, Sarah Moon, Andres Serrano, Miles Aldridge ning Sotsiaalministeeriumiga koostöös valminud Fotografiska For Life näituse «Eriline on tavaline». Lisaks 1 korruse väljapanekud, muuhulgas kogukonda kaasav tehisintellekti näitus kui ka äsja avatud läbilõige Eesti kaasaegsest fotokunstist, mis sündis koostöös FOKU-ga.

Restoran Fotogafiska on ainukesena regioonis pärjatud teist aastat järjest Michelini rohelise tärniga. Eelmisel aastal sai Fotografiska Aasta Turismiedendaja tiitli.

Fotografiska Tallinn avati 2019. aasta juunis esimese rahvusvahelise asukohana väljaspool Stockholmi, tänaseks on Fotografiska laienenud New Yorki, sügisel lisandub Berliin, aasta pärast Shanghai, pärast mida saab Fotografiskast maailma suurim eraomandis olev kultuuriline kokkukäimiskoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles