OOTAMATU Emmy auhinnagala võib edasi lükkuda 2024. aastasse

Kultuuritoimetus
Copy
Naljakas hetk 2022. aasta Emmy auhinnagalalt
Naljakas hetk 2022. aasta Emmy auhinnagalalt Foto: AP Photo/Mark Terrill

Iga-aastane Emmy auhinnagala, mis tänavu peaks toimuma 18. septembril, võib seekord erakorraliselt edasi lükkuda 2024. aastasse, sest oluliste teleauhindade jagamisele hingab kuklasse maikuus alanud stsenaristide streik. Kui streik kestab veel läbi suve, tahavad Emmyde korraldajad lükata gala edasi 2024. aastasse, vahendab Deadline.

Stsenaristide streigi käivitavaks jõuks oli töötasusid ja töötingimusi puudutavate läbirääkimiste ebaõnnestumine Ameerika stsenaristide gildi ning suurte Hollywoodi stuudiote vahel. Uusi läbirääkimisi pole toimunud ning paljud inimesed filmitööstuses ennustavad streigi jätkumist vähemalt sügiseni.

Streik võib mõjuda halvasti ka Emmyde jagamisele, sest kardetakse suuremat piketti ning sõu korraldamiseks on stsenariste tarvis. Praegu on käimas Emmy nominentide hääletamine ning nominendid kuulutatakse välja juulis.

Viimati lükkusid Emmyd edasi 2001. aastal pärast 11. septembri rünnakuid. Stsenaristide streik andis tabamuse ka näiteks Austraalias valmima pidanud kallile teleseriaalile «Metropolis», mille tegemine otsustati streigiga kaasneva ebakindluse tõttu katki jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles