Selgus, kes on salapärase stsenaristi Eleonora Bergi nime taga

Kultuuritoimetus
Copy
Mängufilmi «Salmonid» esilinastus Ülemiste Apollo kinos. Toomas Kirss
Mängufilmi «Salmonid» esilinastus Ülemiste Apollo kinos. Toomas Kirss Foto: Raul Mee

Mullu manalateele läinud filmiprodutsendi ja režissööri Toomas Kirsi abikaasa Kätlin Kontor-Kirss avalikustas Õhtulehele, kes on salapärase stsenaristi Eleonora Bergi nime taga.

Mitme tuntud kodumaise telesarja, nagu «Pilvede all», «Kelgukoerad», «Kartulid ja apelsinid», režissöör ja produtsent olnud Kirss kirjutas koos abikaasaga tegelikult ka sarjade stsenaariumid, tehes seda seni tundmatuna püsinud stsenaristi Eleonora Bergi nime all.

«See oli tiimitöö, kus olid minu näpud ja minu mõtted, aga kõik sündis sünergias,» avaldas Kontor-Kirss Õhtulehele. «Tegu oli koos loomisega ning võimatu oli öelda, et see on siin minu tükk, see tema oma.»

«Nii tunduski mulle, et on üks varjunimi – Eleonora Berg, mille all me koos toimetame. Et see on meie ühine kaubamärk, kuid see, kes selle taga tegelikult on, pole sarja seisukohast absoluutselt oluline ega mängi mingit rolli,» rääkis Kontor-Kirss.

Juba eelmise aasta lõpus vihjas Kontor-Kirss Elu24-le antud intervjuus, et Bergi nime taga võis peituda lahkunud teletegija ise. ««Pilvede all» sai Toomase lahkumisega kindlasti punkti,» tunnistas abikaasa. «Koos temaga on lahkunud ka Eleonora Berg, sest ka selle pseudonüümi taga oli koostöö sünergia, mida ilma Toomaseta lihtsalt enam olemas ei ole,» lisas Kontor-Kirss toona.

Lisaks teleseriaalidele oli Kirss ka täispikkade filmide «Pilvede all. Neljas õde» ja «Salmonid. 25 aastat hiljem» režissöör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles