Kuulsa komöödiasarja staar mõisteti vägistamise eest 30 aastaks vangi

Kultuuritoimetus
Copy
Danny Masterson
Danny Masterson Foto: Wade Payne/Invision/AP, File

Kaheksa aastat jooksnud komöödiaseriaalist «Kuumad 70ndad» tuntud näitlejale Danny Mastersonile määrati neljapäeval 30 aasta kuni terve elu pikkune vanglakaristus. 47-aastane Masterson vägistas kahe aastakümne eest kaks naist, kes kohtus ka tunnistasid.

Vandekohus pidas neile esitatud tõendeid ja tunnistusi piisavalt kaalukaks, et Masterson süüdi mõista. See kohtuasi on siiani saanud suurt tähelepanu ka seoses saientoloogia kirikuga, sest Masterson on suure osa elust olnud saientoloog.

Siiani on see üks väheseid #metoo ajastul toimunud süüdimõistmisi. Süüdistajad väitsid kohtus, et tuntud saientoloog Masterson kasutas ära oma positsiooni kirikus, et vältida oma tegude eest vastutuse võtmist. Esimest korda süüdistati Mastersoni 2017. aastal, ning siis alustas Los Angelese politsei põhjalikumat uurimist.

«Kui sa mu vägistasid, sa varastasid minult midagi,» ütles tunnistajapingis üks naine, keda Masterson vägistas 2003. aastal. «Seda vägistamine ongi. Hinge röövimine. Sa oled hale, häiritud ja täiesti vägivaldne inimene. Maailm on parem, kui sa vanglas istud.»

Rünnakud toimusid Mastersoni Hollywoodi lähedal asuvas kodus 2003. aastal, kui ta oli tänu komöödiasarjale «Kuumad 70ndad» kuulsuse tipus. Viimati pidi ta üles astuma 2016. aasta Netflixi komöödias «Rantšo», kuid ta kirjutati sarjast välja, kui 2017. aastal selgus, et Los Angelese politsei tegeleb talle esitatud süüdistuste uurimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles