Rahatarkust kõigile: uus komöödiafilm tõi Tallifornia stuudiole piraka avangu

Kultuuritoimetus
Copy
Režissöör Rain Rannu neljas film «Vaba raha» on siiani tema edukaim
Režissöör Rain Rannu neljas film «Vaba raha» on siiani tema edukaim Foto: Erlend Štaub

Möödunud nädalal esilinastunud Eesti komöödiafilm «Vaba raha» kogus avanädalavahetusel ligi 6000 vaatajat, tegu on Tallifornia ajaloo parima avanädalavahetusega. Rain Rannu («Ükssarvik») neljas film linastus 36 kinos üle Eesti, kogudes vaatajaid Õisust Kärdlani. Loe, mida kirjutas sellest krüptojandist Ralf Sauter.

Filmi produtsent Tõnu Hiielaid rääkis, et «Vaba raha» tõi filmistuudiole ajaloo parima avanädalavahetuse, kuna film tabas kinopubliku ootust nii meelelahtustlikkuse kui ka teema osas. «Avanädalavahetuse tugev tulemus näitab, et «Vaba raha» tabas õiget kohta. Kohalik filmipublik ootas humoorikat ja hoogsat Eesti komöödiat, mis räägib universaalsel teemal nagu raha ja investeerimine. Tagasiside on olnud siiani väga postiivne.»

Krüptost, investeerimisest ja kõigest mis sinna vahele jääb pajatav «Vaba raha» on tempokas seikluskomöödia, mis võtab huumoripihtide vahele viimase kümne aasta jooksul rahvusspordiks saanud rahatarkuse.

Rain Rannu komöödia "Vaba raha" esilinastus Solarise Apollos.
Rain Rannu komöödia "Vaba raha" esilinastus Solarise Apollos. Foto: Mihkel Maripuu

«Vabas rahas» astuvad üles tuntud Eesti näitlejad Märt Pius, Ivo Uukkivi, Steffi Pähn, Amanda Hermiine Künnapas, Mari Lill, Marta Laan jt., aga ka Hollywoodis tegutsev Ungari näitleja Miklós Bányai («FBI: International») ning Netflixi filmist «Luther: The Fallen Sun» tuntud Einar Kuusk.

Filmi režissöör on Rain Rannu («Ükssarvik»), operaator on Ants Tammik («Savvusanna sõsarad»), filmile on originaalmuusika kirjutanud hinnatud hiphop-produtsent ja helilooja Bert On Beats, filmikunstnikud on Urmet Piiling («Kiik, kirves ja igavese armastuse puu») ja Tõnu Hiielaid, helirežissöörid on Markus Andreas ja Aleksandra Koel ning montaažirežisöörid Rain Rannu ja Moonika Põdersalu.

Filmi tootja ja levitaja on Tallifornia, Eesti juhtiv sõltumatu autorikino tootja ja rahastaja. Tallifornia eelmisteks linateosteks on «Ükssarvik», «Kratt», «Kiik, kirves ja Igavese Armastuse Puu» ja «Lapsmasin» ning Tallifornia filmifondi poolt kaasrahastatud filmide hulka kuuluvad «Viimane vahipost» ja augustis maailmaesilinastunud kung-fu komöödia «Nähtamatu võitlus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles