Kurdiks jäänud 80ndate popstaar: paljudel on hullemadki hädad

Kultuuritoimetus
Copy
80ndate popbändi Huey Lewis and the Newsi ninamees ei kuule muusikat enam üldse.
80ndate popbändi Huey Lewis and the Newsi ninamees ei kuule muusikat enam üldse. Foto: REUTERS/Andrew Kelly/File Photo/Scanpix

Sarnaselt Simon & Garfunkelist tuntud Paul Simonile, kes alles hiljuti rääkis avameelselt ühest kõrvast kurdiks jäämisest, on kuulmisest ilma jäänud ka 80ndate poplaulja Huey Lewis, kelle bänd Huey Lewis and the News on tegutsenud juba üle 40 aasta. Huey Lewis üritab puudest mitte välja teha ja töökas edasi olla.

Huey Lewise kuulmislangus algas juba 80ndate lõpus. 35 aastat tagasi jäi ta paremast kõrvast kurdiks ning hiljem ka vasakust, mistõttu ei kuule ta muusikat enam üldse ning saab suhelda ainult kuulmisaparaatide abiga. «Kurdiks jäämine oli traumaatiline. Ma olin lihtsalt kuus kuud järjest voodis ja muudki muretsesin. Proovisin end erinevat moodi aidata, katsetades nõelravi ja kiropraktikat ja orgaanilisi dieete. Tänu laste abile leppisin sellega ja liikusin edasi,» tunnistab Lewis.

Vaatamata tõsisele kuulmislangusele üritab Lewis töökana püsida. «Me töötame Huey Lewis and the Newsi muusikast kokku pandud muusikali kallal, millega ma olen tihedalt seotud, olgugi et muusikat ma isegi ei kuula. Ja ma plaanin telesarja, mille idee ma olen Foxile suutnud maha müüa, kuid see seisab praeguse stsenaristide streigi tõttu. Üritan olla loominguline ja hõivatud. Tuletan endale meelde, et paljudel on hullemadki hädad. Seda on oluline endale teadvustada. Mu elu pole enam nii hea kui vanasti, kui ma veel kuulsin, aga see on ikkagi päris hea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles