ŠOKEERIV Verises Hamasi rünnakus mõrvati filmitegija, kes kaitses oma naist ja last

Kultuuritoimetus
Copy
750 elanikuga kogukonna esimese kaitseliini moodustasid kibutsi valvurid, sõjalise kogemusega elanikud, kelle ründajad tapsid
750 elanikuga kogukonna esimese kaitseliini moodustasid kibutsi valvurid, sõjalise kogemusega elanikud, kelle ründajad tapsid Foto: JACK GUEZ / AFP / Scanpix

Gaza piirist kolme kilomeetri kaugusel langes Hamasi äärmuslaste rünnaku alla Kfar Aza kibuts. Mõrvatute seas oli ka Iisraeli filmitegija Yahav Winner, kelle abikaasa Shaylee Atary kinnitas Deadline'ile, et mees suri teda kaitsta üritades. 

Atary pidi koos vastsündinud lapsega 26 tundi peidus püsima, enne kui neil õnnestus pääseda. Atary loodab, et haiglas õnnestub arstidel koguda tema surnud abikaasa spermat, et neil oleks võimalik veel üks laps saada ja pere jätkata.

«Yahavi surnukeha leidnud sõduri tunnistuse järgi tean, et Yahavi tulistati ühe korra pähe. Ta ei pidanud kannatama. Ma tean ühtlasi, et ta mitte ainult ei varjanud akent meie magamistuppa, vaid pani maja uksele ka lapsevankri ette, et terroriste takistada. Ta ei jooksnud midagi. Ta üritas meid päästa. Selline oli mu abikaasa,» ütles napilt eluga pääsenud Shaylee Atary teadaandes oma mõrvatud mehe kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles