Ott Karulin: liikumine on olnud autoriteatri suunas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Karulin
Ott Karulin Foto: Pm

Teatriliit annab rahvusvahelise teatripäeva puhul välja aastaauhinnad ning vaatab tagasi möödunud aasta sündmustele teatrielus.

Kui pärast 2007. aastat on teatrikülastuste arv Eestis langenud, siis 2011. aasta viis piletimüügi taas tõusuteele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eesti Teatri Agentuuri juht ja teatrikriitik Ott Karulin rääkis, et palju on olnud liikumist autoriteatri suunas ja kui vaadata esialgset statistikat, siis selle põhjal võib eeldada, et Eesti materjalidel põhinevate lavastuste arv on märksa suurem kui eelmistel aastatel.

Ta lisas, et mulluste suurte lavastuste puhul on ühiseks nimetajaks nostalgiline mõtlemine. «Kui otsida temaatilist ühisnimetajat, kui võtame suured lavastused «Gilgameš ehk igaviku nupp», «Rise and fall of Estonia» ja «Aeg ja perekond Conway», mis nomineeruvad mitmele preemiale, siis võib-olla ta selline aja ja ajastu mõtisklus on, kangelased meie ümber, kangelane meis endis,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles