USKUMATU Aasta muuseumisõbraks valiti naine, kes käis poole aastaga sajas muuseumis

Kultuuritoimetus
Copy

Aasta muuseumisõbra tiitli pälvis tänavu Eesti suurim muuseumifänn Krista Roolaid, kes on seitsme kuu jooksul külastanud muuseumikaardiga 119 muuseumi ja teinud ühtekokku 190 muuseumikülastust. Esimest korda tunnustati muuseumisõbra tiitliga muuseumikülastajat.

Aasta muuseumisõber Krista peab eraldi märkmikku, kuhu märgib ära kõik muuseumid, kus ta käinud on ning kuhu ta veel minna soovib. Mitmeid muuseume on ta külastanud lausa mitmeid kordi, sest näituste vaheldumine muudab iga külastuskorra tema jaoks eriliseks.

«Kui muuseumikaart aprillis alustas, võtsin eesmärgiks teha omale muuseumiaasta. See tähendab, et käingi aastas nii palju muuseumis, kui jõuan. Alguses kannustas muuseumis käimist suur uudishimu ja kui enamik juba käidud oli, vahetus uudishimu jonniga, mis mind veelgi enam muuseumisse ajendas. Sel pühapäeval täituski ilus number, kui olin teinud seitsme kuuga 190 muuseumikülastust,» sõnas aasta muuseumisõber Krista Roolaid täna Arhitektuurimuuseumis toimunud tunnustusüritusel auhinda vastu võttes. «Muuseumis käimine tuletab meelde unistusi, aitab väärtustada möödunut ja mõjub inspireerivalt. Mõnes muuseumis tekib lausa tunne ise värve lõuendile seada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles