Suri särav laulja, kes kandis Eestit alati südames

Kultuuritoimetus
Copy
Andres oli Kanada eestlaskonna raudvara ja lugupeetud inimene, kirjutab Estonian World Review.
Andres oli Kanada eestlaskonna raudvara ja lugupeetud inimene, kirjutab Estonian World Review. Foto: Tauno Mölder

29. novembril suri hinnatud laulja Andres Raudsepp, kes elas suurema osa elust Kanadas, ent tegutses seal eestluse hoidjana. Ta oli Tartu Ülikooli akadeemilise naiskoori auliige ning Toronto meeskoori liige, samuti kauaaegne Eesti Ohvitseride Kogu Kanadas juhatuse liige.

Raudsepa lahkumisest andis Facebooki seinal teada Vaiko Eplik, kes kirjutas: «Lahkunud on suur Eesti patrioot Andres Raudsepp. Kümnete väliseesti heliplaatide (Rene Ufer, Reet Hendrikson, Olaf Kopvillem) väljaandja, laulja, raadiosaadete autor, ajakirjanik ja väsimatu Eesti vabaduse eest seisja. Minu kaastunne Andrese lähedastele!».

Andres sündis Eestis 14. veebruaril 1937. Ta põgenes koos perega 1944. aastal sõja eest Saksamaale ja pärast sõja lõppu sai pere 1948. aastal võimaluse minna Kanadasse. Kanadas sai Andres Lääne-Ontario ülikoolist bakalaureusekraadi. Ta oli prantsuse keele õpetaja ja Kanada armee ohvitser kapteni auastmes.

«Andres oli suur eestlane, kes tundis huvi Eesti maa, rahva ja kultuuri hea käekäigu vastu, tehes oma eluaja jooksul vabas maailmas sedavõrd palju, mille ülestähendamine võtab palju lehekülgi ning mis rikastab meie riigi ja rahva ajalugu,» meenutab Raudseppa veebileht Estonian World Review.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles