KAITSEB VÄGISTAJAT? Emmanuel Macroni kommentaarid vallandasid pahameeletormi (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Emmanuel Macron ütles vägistamises süüdistatud Gerard Depardieu kohta, et kelleltki ei tohiks olulist autasu ära võtta lihtsalt kellegi väidete pärast.
Emmanuel Macron ütles vägistamises süüdistatud Gerard Depardieu kohta, et kelleltki ei tohiks olulist autasu ära võtta lihtsalt kellegi väidete pärast. Foto: Jacques Witt/SIPA/2312201941

Prantsusmaa presidenti Emmanuel Macroni on tabanud poliitikute ja feministide pahameel, sest Macron avaldas toetust näitleja Gérard Depardieule, kes on hetkel tõsise uurimise all mitme vägistamissüüdistuse pärast. Macron ütles Prantsusmaa kanalile France 5, et Depardieu on langenud sellise inimjahi ohvriks, millest tema eales osa ei võtaks. Praeguseks on 16 naist süüdistanud Depardieud süüdistanud seksuaalses ärakasutamises.

«Mind ei näeks te kunagi inimjahis osalemas... Vihkan selliseid asju,» ütles Macron, kui temalt küsiti, kas Depardieult tuleks ära võtta Prantsusmaa kõrgeim autasu Legion d'Honneur. Alles hiljuti näidati Prantsusmaa televisioonis dokumentaali «Depardieu: Kolli langemine», mis demonstreeris Depardieu seksistlikku ja sobimatut käitumist ning selgitas teda tabanud vägistamis- ja ärakasutamissüüdistusi.

«Ma olen Depardieu suur austaja. Ta on võimas näitleja, oma kunstis tõeline geenius. Ta on teinud Prantsusmaa kuulsaks üle kogu maailma. Ütlen kodaniku ja presidendina, et ta toob kogu riigile uhkust,» lisas Macron. Kriitikud on tema arvamust nimetanud häbiväärseks. Üks poliitik nimetas presidenti vägistamiskultuuri reklaamnäoks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles