Ilves ja Lang avasid Tallinn Music Week konverentsi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves ja Rein Lang Tallinn Music Week konverentsi avamisel.
Toomas Hendrik Ilves ja Rein Lang Tallinn Music Week konverentsi avamisel. Foto: Tallinn Music Week

Täna hommikul algas Tallinn Music Weeki konverents, mille avamisel ütlesid tervitussõnad president Toomas Hendrik Ilves, kultuuriminister Rein Lang ning festivali peakorraldaja Helen Sildna.

President Ilves rõhutas festivali avades, et rock’n’roll on otseselt seotud vabadusega. Ta tõi näiteid poeetidest ja muusikutest, kes on olnud omas ajas mässajad, alustades lord Byronist kuni bändideni Tšehhoslovakkias ja nõukogude Eestis, keda võimud nende loomingu tõttu represseerisid.

«Maades, mis austavad vabadust, saavad kunstnikud ka oma kriitilisi mõtteid vabalt väljendada, kartmata riigivõimu karistust. See ei ole aga ka tänases maailmas veel kõikjal enesestmõistetav,» rääkis Ilves, viidates vene punkbändile Pussy Riot, mille liikmed on vahi alla võetud ja võivad kuni seitsmeks aastaks vangi minna.

Ilves rääkis ka Eesti ja Tallinna tugevast potentsiaalist paigana, kus võib sündida uut muusikat. «Uus muusika võib sündida kõige ebatõenäolisemates kohtades – mõelge Liverpoolile, Seattle’ile, Athens’ile Georgia osariigis. Ka Tallinn Music Week on koht, kus uus talent võib hoo sisse saada,» rääkis president.

Kultuuriminister Rein Lang arutles oma kõnes loomemajanduse olukorra üle ning viitas, et loomemajandus on olnud viimastel aastatel Eestis üks kiiremini arenevaid majandusharusid.

Alanud konverents sisaldab intervjuusid kahe muusikatööstuse legendiga –  Edward Bicknelli ja Artemyi «Artjom» Troitskyga, kajastab autoriõiguse ja muusikaekspordi teemasid, räägib muusikaettevõtluse eri vormidest ja lähemalt mänedžeri rollist, arutleb klassikaartistide karjäärivõimaluste üle ning toob rahvusvahelise publiku ette Garage48 Tallinn Music tehnoloogiainnovatsiooni.

Tallinn Music Week on neljandat aastat toimuv muusikatööstuse konverents ja Eesti talendiesitlusfestival, millest võtab igal aastal osa ligi 250 rahvusvahelise profiiliga muusikaettevõtjat ja -organisatsiooni, et luua siin sidemeid Eesti ja meie lähiregiooni muusikafirmade ja artistiesindajatega. Tallinn Music Week leiab aset 29.-31. märtsil Nordic Hotel Forumis ning muusikaklubides ja kontserdisaalides üle Tallinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles