Tartu 2024: suursugune kultuuripidu, mis ühendab Eestit

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Euroopa kultuuripealinna ei korralda aga Tartu linn üksi, vaid üheskoos kannavad oma osa ka teised Lõuna-Eesti piirkonnad. Tartu 2024 Põmaki! x Treskifest.

 
Euroopa kultuuripealinna ei korralda aga Tartu linn üksi, vaid üheskoos kannavad oma osa ka teised Lõuna-Eesti piirkonnad. Tartu 2024 Põmaki! x Treskifest.  Foto: Maanus Kullamaa

Tänavuse aasta vaieldamatu tippsündmus Eesti pinnal on kultuuripealinn Tartu 2024, mis toob terve aasta jooksul kokku sadu tuhandeid inimesi, kes kohtuvad enam kui tuhandel üritusel.

Suursugune, võimas ja kordumatu kultuuripidu meelitab külastajaid nii Eestist kui välismaalt ning tutvustab sel moel Lõuna-Eesti ja Tartu kultuuri kunstilise kontseptsiooni Ellujäämise Kunstid kaudu.

«Tartu koos Lõuna-Eestiga kannab Euroopa kultuuripealinna tiitlit Bodø ja Bad Ischliga – oleme ühes sõsarkultuuripealinnad ja meie koostöö on igapäevane. On ülimalt märgiline, et Eesti koos Austria ja Norraga olid Euroopa kultuuripealinnade ajaloos esimesed riigid, kes ühiselt programmi tutvustasid: tegime seda eelmise aasta 15. novembril ühiselt väga sümboolses kohas, Euroopa parlamendis Brüsselis ehk Euroopa südames,» kõneles Tartu 2024 kontseptsioonist Marili Vihmann, Tartu 2024 teabe- ja turundusvaldkonna juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles