MIS SAAB NÜÜD? Armastatud Eesti raamatukeskkond pannakse kinni (3)

Kultuuritoimetus
Uuendatud 7. veebruar 2024, 17:25
Copy
Digiajastul pääseb Eestis ligi mitmele e-raamatukogule, kuid neist vanim on Ellu, mis juuli alguses tegevuse lõpetab. Pilt on illustreeriv.
Digiajastul pääseb Eestis ligi mitmele e-raamatukogule, kuid neist vanim on Ellu, mis juuli alguses tegevuse lõpetab. Pilt on illustreeriv. Foto: Erik Prozes / Postimees

Tallinna keskraamatukogu e-raamatukogu nimega Ellu suletakse 1. juulil. 12 aastat eestlastele e-raamatutega rõõmu pakkunud Ellu asemel saab hakata kasutama e-laenutuskeskkonda nimega Mirko, mille plussidest ja miinustest kirjutas eelmise aasta veebruaris pikemalt Tuuli Põhjakas.

«Ellu oli esimene ja pikka aega ainus e-raamatukogu, mis pakkus tasuta ligipääsu kaasaegsetele eestikeelsetele e-raamatutele. Tallinna rahvaraamatukoguna oleme teenindanud tallinlasi, koroonapandeemia ajaks avasime lisaressursside abil juurdepääsu kogu Eestile. Nüüd on loodud uus üleriigiline e-laenutuskeskkond ja Ellul on aeg pensionile minna,» selgitas Tallinna keskraamatukogu direktor Kaie Holm ERRile.

E-raamatukogu suletakse igas vanuses tallinlastele mõeldud lugemismänguga «Loeme ELLU tühjaks!», mis kestab kuni 15. juunini või kuni viimased e-raamatute litsentsid on n-ö ära loetud. Avatuks jäävad Tallinna keskraamatukogu e-raamatukogu OverDrive ja e-muusikakogu Naxos. OverDrive'ist saab laenata võõrkeelseid e-audioraamatuid ja e-raamatuid ning ajakirju. Naxoses saab kuulata klassikalist ja džässmuusikat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles