Rokihiid sõlmis hiigeltehingu: Kiss supleb nüüd rahas! (1)

Kultuuritoimetus
Uuendatud 6. aprill 2024, 15:58
Copy
Kiss esinemas 2022. aastal oma hüvastijätutuuri raames. Tuur lõppes 2023. aasta detsembris. Nüüd on bändimehed pillid kokku pannud ning sõlminud suure tehingu Rootsi ettevõttega.
Kiss esinemas 2022. aastal oma hüvastijätutuuri raames. Tuur lõppes 2023. aasta detsembris. Nüüd on bändimehed pillid kokku pannud ning sõlminud suure tehingu Rootsi ettevõttega. Foto: MPI04/Capital Pictures

Eelmise aasta detsembris oma hüvastijätutuuri «End of the Road World Tour» viimase kontserdi andnud raskeroki bänd Kiss on nüüd oma laulukataloogi müünud Rootsi muusikainvestorile peadpööritava rahasumma eest. 

Stockholmis tegutsev Pophouse Entertainment ostis lisaks Kissi loodud muusikale ka ansambli brändi ning intellektuaalomandi. Muusikaga lõpparve teinud bändiga sõlmitud tehingu väärtus võib ulatuda 300 miljoni dollarini, aga sellises müügis ei ole tingimata midagi uut, sest oma muusikakataloogi on sarnaselt maha müünud ka näiteks Bob Dylan ja Bruce Springsteen, kes teenisid müügiga vastavalt 500 miljonit ja 450 miljonit dollarit.

Kissiga tehtud tehingu tulemusena saab Pophouse õiguse luua tehisaru abil Kissiga seotud sisu. Ettevõte Pophouse on ka teinud Kissiga koostööd seoses rokkbändi plaaniga luua tervest bändist digitaalsed hologrammid, mis hakkavad bändimeeste eest kontserte andma. Pophouse tootis ka sarnasel põhimõttel korraldatud «ABBA Voyage» kontserdid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles