Netflix tõstab vargsi hindu! Kas muutused hakkavad puudutama ka eestlasi?

Kultuuritoimetus
Uuendatud 26. mai 2024, 14:33
Copy
Austraalias tõuseb Netflixi kuutasu ja muutusi võib tulla ka teistes piirkondades.
Austraalias tõuseb Netflixi kuutasu ja muutusi võib tulla ka teistes piirkondades. Foto: Madis Veltman

Sel nädalal said Netflixi tellivad austraallased enda üllatuseks teada, et Austraalias tõuseb voogedastusplatvormi tellimuse kuutasu vähemalt 11% võrra. Netflix on hakanud oma pakette ja hindu kohandama vastavalt piirkonnale.

Kui varasemalt maksis Netflixi kalleim pakett Austraalias 22,99 dollarit kuus, siis nüüd maksab see 25,99 dollarit. Tavapaketi hind tõusis 6,99 dollari pealt 7,99 dollarile ning Netflix on kohandamas hindu ka teistes piirkondades.

Netflix ise põhjendab hinnatõusu sellega, et platvormile lisandub järjepidevalt värsket meelelahutust ning seetõttu on klientidelt suurema kuumakse küsimine õigustatud. Netflix märkis, et tellijad saavad hinnatõusu korral e-kirja, mis neid muutusest teavitab.

«Kui su kuutasu muutub, siis Netflix saadab kirja täpsustavate detailidega üks kuu enne seda, kui kaardilt suurem summa maha läheb,» ütleb ettevõtte saadetud teadaanne. «Kuna me jätkame uute telesarjade ja filmide lisamist ning tutvustame oma tootes uusi võimalusi, siis võivad meie paketid ja hinnad muutuda. Me kohandame pakette ja hindasid vastavalt muutustele kohalikel turgudel, nagu muutusi maksudes ja inflatsioonis.»

Netflix on enda sõnul hakanud hindu tõstma suuremates piirkondades. Alles eelmise aasta lõpus tõusid hinnad Ameerikas, Suurbritannias ja Prantsusmaal. Netflixi kaastegevjuhi Greg Petersi sõnul jätkub hindade kohandamine igas piirkonnas.

«Meie paketid ja hinnad on arenenud selles suunas, et erinevates riikides ongi erinevad hinnatasemed. Ma arvan, et need hinnatasemed muutuvad aja möödudes üha erinevamaks,» märkis Peters. Netflixil on üle maailma 270 miljonit tellijat ja 2023. aastal vaatasid Netflixi kasutajad 183 miljardit tundi sisu.

Hetkel pole teada, kas hinnad lähiajal ka Eestis tõusevad, kuid juba veebruaris ilmus uudis, et kõige kallima Netflixi paketi hind võib tõusta 11,99 euro pealt 14,99 euro peale.

Tagasi üles