LASTEKODUST OLÜMPIAKULLANI Meieni jõuab kogu tõde Erika Salumäest

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Erika Salumäe raamatu «Dialoog» esitlusel Solarise Apollos.
Erika Salumäe raamatu «Dialoog» esitlusel Solarise Apollos. Foto: Taavi Sepp

12. juunil käivitati kaamerad Eesti-Läti-Leedu koostööfilmi «Meie Erika» võtteplatsil. Film jutustab südamliku ja inspireeriva loo Eesti olümpiasangari Erika Salumäe raskustest palistatud teekonnast, mis viis lastekodutüdruku maailmarekordite ja olümpiakullani. Filmi lavastajaks on tudengi-Oscariga pärjatud German Golub ja nimirollis tõusev täht Karolin Jürise. Paralleelselt mängufilmiga valmib eepiline dokumentaalfilm «Esimene olümpiavõitja».

Elulooline spordidraama tõstab rambivalgusesse läbi aegade ühe edukaima Eesti sportlase, kes on pidanud kahe olümpiakulla ja arvukate rekorditeni jõudmiseks ületama rohkem väljakutseid, kui paljud ette kujutada suudaks. Elvast pärit trekisõitjal Erika Salumäel on tulnud triumfideni jõudmiseks rinda pista väärkohtleva kasuvanaema, murdunud unistuste ja omakasu peal väljas olevate abilistega.

«Erika Salumäe tee tippu on tõepoolest lugu, mis väärib rääkimist. Tema keeruline lapsepõlv, käänuline noorusaeg ning inimvõimeid ületav teekond olümpiakullani on midagi, mis suudab inspireerida meid kõiki,» ütleb Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu. «Erika teekond on paljudele eestlastele midagi väga tuttavat, samas ka midagi täiesti tundmatut. «Meie Erika» on suurteos ja meil on suur rõõm, et see on meie arvukate sarjade kõrval üks esimestest filmidest, mis on Elisa osalusel valmimas.»

Tagasi üles