Asi ametlik: Brad Pitti tütar loobub isa nimest. Miks nad enam ei suhtle?

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Brad Pitt oma lastega 2014. aastal, kaks aastat enne lahutust Angelina Jolie'st. All keskel on tema tütar Shiloh, kes nüüd on saanud täisealiseks ja soovib Pitti nimest lahti öelda.
Brad Pitt oma lastega 2014. aastal, kaks aastat enne lahutust Angelina Jolie'st. All keskel on tema tütar Shiloh, kes nüüd on saanud täisealiseks ja soovib Pitti nimest lahti öelda. Foto: AFP PHOTO / Robyn Beck

27. mail otsustas Hollywoodi staaride Angelina Jolie ja Brad Pitti tütar Shiloh teha avalduse, et vabaneda isa nimest Pitt. Kuulujutud Shiloh' soovist öelda isa perekonnanimest lahti hakkasid kõlama juuni alguses, ent nüüd on Shiloh' advokaat teadaandes selgitanud, kuidas protsess välja näeb ja miks uudist tuli Los Angeles Timesis teatada.

Kuupäev, millal Shiloh Jolie avalduse tegi, on juhtumisi tema 18. sünnipäev, mis näitab, et tütrel oli Pitti nimest lahti ütlemisega kiire.

Advokaat Peter Levine ütles teadaandes, et meedia peaks tegelikult olema sellistest otsustest teatamisega ettevaatlikum, sest Shiloh' näol on tegemist noore inimesega, kes on teinud iseseisva ja olulise otsuse pärast valusaid sündmusi ning nimest loobumisel toiminud hoolikalt ja formaalselt. Ometi jätsid nime muutmisest tehtud uudised mulje, nagu Shiloh oleks teadlikult astunud väga avaliku sammu ning soovinud sellega inimeste tähelepanu tõmmata, sest nime muutmine ilmus kuulutusena ka Los Angeles Timesi veergudel.

Brad Pitti 18-aastane tütar Shiloh Jolie Pitt, kellest peagi saab Shiloh Jolie.
Brad Pitti 18-aastane tütar Shiloh Jolie Pitt, kellest peagi saab Shiloh Jolie. Foto: imago images / Future Image

Levine selgitas: «Shiloh Jolie ei reklaaminud oma nime muutmist. Tema advokaadina pean tegema legaalse teadaande, sest California seadus nõuab seda iga isiku puhul, kes soovib nime muuta. Legaalne teadaanne ilmus Los Angeles Timesis, nagu see nõutud on.»

Perekonnaõigustele spetsialiseeruv advokaat David Glass selgitas PEOPLE'ile: «Shiloh pidi nime muutmiseks esitama kohtule formaalse avalduse. Ja ta peab lehte panema neljaks nädalaks kuulutuse, kuni ülekuulamise aeg kindlaks määratakse. Lisaks tuleb tal edastada mõlemale vanemale teavitus. Tavaliselt sellised nimemuutmise protseduurid sujuvad väga ilusti ja kiidetakse heaks, kui just pole inimesel varasemaid seaduserikkumisi, mis näitaks, et ta soovib pääseda karistusest või tagajärgedest. Muidu pole kohtus keegi kunagi nimemuutmise vastu olnud.»

Glass lisas, et Brad Pitt võib küll kohtusse tulla ning näiteks väita, et ema Angelina Jolie on Shiloh tema vastu ässitanud. Aga kuna Shiloh ei ole enam alaealine, võib ta kasutada ükskõik millist nime tahab.

Shiloh Jolie-Pitt, Justin Levine ja Angelina Jolie.
Shiloh Jolie-Pitt, Justin Levine ja Angelina Jolie. Foto: REUTERS / Caitlin Ochs / Scanpix

Pitti perekonda tundev inimene ütles PEOPLE'ile juulis, et 60-aastasel Brad Pittil ei ole oma täiskasvanud lastega mingisugust kontakti, kuid pärast lahutust Angelina Joliest saab ta ikkagi aeg-ajalt näha oma nooremaid lapsi. Angelina Jolie ja Brad Pitt lahutasid 2016. aastal ning neil on kuus last: 18-aastane Shiloh, 22-aastane Maddox, 20-aastane Pax, 19-aastane Sahara ning 16-aastased kaksikud Knox ja Vivienne.

«Tal pole täiskasvanud lastega põhimõtteliselt mingeid suhteid. Nooremate lastega on ta saanud vähem läbi käia, sest ta on võtetega hõivatud,» ütles allikas ning lisas, et suurema osa ajast tegeleb lastega Angelina Jolie. Samuti on teada, et Brad Pitt ise on Shiloh' soovist haavunud, armastab oma lapsi ning igatseb neid väga. Kuigi Pitt on nüüd uue kaaslase Ines de Ramoniga, teeb lastest eemal olemine talle valu.

Tagasi üles