PILTUUDIS Kantritäht Johnny Cashi auks püstitatakse imekaunis monument

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Johnny Cash esinemas Central Parkis New Yorgis.
Johnny Cash esinemas Central Parkis New Yorgis. Foto: AP/Joe Tabacca
  • 2,4 meetrit pika kuju lõi skulptur Kevin Kresse.
  • Johnny Cash suri 2003. aastal ja jättis maha hiilgava muusikapärandi.
  • Kuju avatakse septembris Ameerika Ühendriikide Kapitooliumis.

Ameerika Ühendriikide Kapitooliumis avatakse järgmisel kuul Johnny Cashi auks monument, teatasid spiiker Mike Johnson ja USA kongressi esindajatekoja demokraatide liider Hakeem Jeffries neljapäeval. 

See saab olema järjekorras teine kuju Arkansasest pärit inimese auks. Nagu ka Cash, on Arkansasest tulnud tsiviilõiguste juht Daisy Bates, kelle auks püstitati kuju 8. mail. Cashi ja Batesi kujud asendavad 19. sajandil tegutsenud advokaadi ning endise kuberneri ja senaatori James P. Clarke'i kujusid.

Mõlemat kuju Kapitooliumis on avalikult hukka mõistetud. Clarke tegi näiteks omal ajal rassistlikke tähelepanekuid, nõudes, et demokraadid peaksid säilitama «valgete standardeid».

Johnny Cash suri 2003. aastal diabeedist tingitud terviseprobleemide tõttu. Muusik müüs üle maailma 90 albumit, viljeledes nii kantrit, bluusi, rokki kui ka gospelit. 1980. aastal võeti ta Country Music Hall of Fame'i ning 1992. aastal Rock & Roll Hall of Fame'i. Cash võitis karjääri jooksul 13 Grammyt ning 9 Country Music Associationi auhinda.

Cashist lõi 2,4 meetrit pika kuju Little Rockist pärit skulptor Kevin Kresse. Little Rocki linn asus Johnny Cashi sünnikohale väga lähedal. Pilti kujust jagas Kresse oma Instagrami lehel.

Tagasi üles