Taylor Swift võib kindlustusfirmadele kümneid miljoneid maksma minna

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Taylor Swifti suur maailmaturnee on läinud lobedalt ja muretult kuni eelmise nädala Viini kontsertideni, mis pidid terroriohu pärast ära jääma.
Taylor Swifti suur maailmaturnee on läinud lobedalt ja muretult kuni eelmise nädala Viini kontsertideni, mis pidid terroriohu pärast ära jääma. Foto: Liam McBurney
  • Kindlustusandjate seas on Taylor Swift hinnas, sest ta jätab harva kontserte ära.
  • Terrorirünnaku ohu pärast tühistati Viinis kolm Swifti kontserti.
  • Kontsertide ärajäämisest tingitud kahjum võib kindlustusandjatele maksma minna kopsaka rahasumma.

Möödunud nädalal said paarsada tuhat Taylor Swifti fänni pettumuse osaliseks, kui terrorirünnaku ohu tõttu tühistati Viinis tervelt kolm popstaari «Eras Tour» kontserti. Fännidest veelgi suuremas ahastuses on praegu kindlustusandjad, kes valmistuvad kümnete miljonite dollariteni ulatuvateks rahalisteks nõueteks.

Kindlustusandjad seejuures armastavad Swifti tuuridele ja esinemistele kindlustust pakkuda, sest Swift jätab haruharva ise kontserte ära.

Arvestades Swifti praegust populaarsust, pakkusid tema praegusele tuurile kindlustust kõik suured eriüritustega tegelevad kindlustusandjad Londonis.

Meelelahutus- ja spordiürituste korraldajad ostavad tavaliselt tühistamiskindlustust Lloyd's of Londoni kindlustusturult.

Taylor Swift Varssavis.
Taylor Swift Varssavis. Foto: Antoni Byszewski / Newspix via ZUMA Press

Swifti Viini kontsertide korraldaja Barracuda Music on lubanud külastajatele kümne päeva jooksul piletiraha tagasi maksta, ent kindlustuse kohta ei ole nad kommentaari andnud. Viinis pidi Swifti kuulama minema peaaegu 200 000 inimest, kusjuures paljud sõitsid kohale välismaalt.

Kindlustusplaanid ei kata tavaliselt seda, kui üritusele tehakse ootamatu sõjaline või terrorirünnak, kuid selleks puhuks on võimalik lisatasu eest siiski kindlustuskaitset saada.

Morningstari kindlustusreitingute juht Marcos Alvarez ütles, et kontsertide ärajäämisest tingitud kahjum võib kindlustusandjatele maksma minna kümneid miljoneid dollareid.

Tagasi üles