Tragöödia Norras: tõsielusarja võtetel hukkus 50-aastane mees

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Seikluslikus tõsielusarjas «Berget» peavad osalejad ronima 1392 meetrit kõrge Stetindi mäe otsa.
Seikluslikus tõsielusarjas «Berget» peavad osalejad ronima 1392 meetrit kõrge Stetindi mäe otsa. Foto: Simo Räsänen / Wikimedia Commons

Seiklusliku Rootsi tõsielusarja «Berget» võtteid tabas ootamatu tragöödia, kui võtete käigus suri 50-aastane Rootsi mees. Surmajuhtum leidis aset Narvikis Norras. Hukkunud meest üritati koha peal elustada, kuid tema elu ei suudetud päästa. 

Tõsielusarjas «Berget» antakse 15 osalejale ülesanne ronida 1392 meetrit kõrge Stetindi mäe otsa. Paraku filmimise käigus tabas üht meest südamerabandus ning rootslane suri. Telekanali TV4 esindaja Karin Nyman kinnitas surma ning lisas, et surmani viis järsk haigestumine. Hetkel pole teada, kas võtetega üldse jätkatakse. Narvikis tegutseb kriisimeeskond, kes püüab toetada osalejaid ja võttemeeskonda.

Vaade Stetindi mäele Narvikist.
Vaade Stetindi mäele Narvikist. Foto: Simo Räsänen / Wikimedia Commons

Režissöör Petter Alexis Askergen ei olnud sel päeval võtteplatsil. Ta kirjutas hiljem Instagramis: «Täiesti kohutav! Mul oli eile vaba päev ja ma ei viibinud võttepaigas, kui surm aset leidis. Olin just jooksmas käinud ja tulin pärastlõunal kontorisse, kui äkitselt sain aru, et midagi hirmsat on juhtunud. Alguses tundus kõik nii ebareaalne ja raskesti mõistetav. Lihtsalt šokeeriv! Abituse tunne, sest ma ei viibinud parasjagu seal, oli kohutav ja mattis mind enda alla. Seejärel tuli hoolitseda kõigi osalejate ja kaastöötajate eest, kes olid võtteplatsil ja tulid tagasi väiksemates gruppides hotelli Köpsvikis. Ja siis tuli šokk koos kõigi teiste emotsioonidega tagasi. Ma ei suuda seda leina sõnadesse panna. Minu mõtted on suunatud perele, lähedastele, osalejatele ja kõigile kohalolijatele ja kogu produktsioonimeeskonnale.»

Tagasi üles