Kuidas saab nii julm olla? Näitleja Alain Deloni surmaeelne palve šokeerib kogu Prantsusmaad

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Alain Delon Cannes'i filmifestivalil.
Alain Delon Cannes'i filmifestivalil. Foto: GUILLAUME COLLET/SIPA
  • Näitleja Alain Delonil oli morbiidne soov seoses oma Belgia lambakoer Louboga.
  • Delon rääkis soovist juba 2018. aastal Prantsuse ajakirjale intervjuud andes.
  • Kriitika oli meeletu ja perekond otsustas soovi mitte täita.

18. augustil meie seast lahkunud Prantsuse tippnäitleja Alain Delon esitas seoses perekonna koeraga morbiidse palve, mis on šokeerinud tervet Prantsusmaad. Tingituna rahva seas vallandunud hädakisast on Deloni perekond otsustanud näitleja soovi mitte täita.

Nimelt lootis Delon, et pärast tema surma pannakse magama tema Belgia lambakoer Loubo ning maetakse koos temaga. Alain Delon rääkis oma soovist juba 2018. aastal Paris Matchile intervjuud andes, öeldes, et Loubo on tema elu viimane koer, keda ta armastab nagu oma last. 

«Mul on elus 50 koera olnud, aga temaga on mul väga eriline suhe. Kui ma peaksin enne Loubot surema, siis esitan veterinaarile palve, et saaksime koos minna. Ta pannakse minu käte vahel magama,» selgitas Delon, andes mõista, et isegi kui koeral ei oleks terviseprobleeme, laseks ta Loubo eutaneerida, et nad saaksid koos hauda minna.

Alain Deloni Belgia lambakoer Loubo saab mõnusasti edasi elada näitleja kodus Douchys.
Alain Deloni Belgia lambakoer Loubo saab mõnusasti edasi elada näitleja kodus Douchys. Foto: PATRICK GELY / SIPA

Prantsusmaa loomakaitseorganisatsioonid on Deloni soovi valjult kritiseerinud ning seepeale andis näitleja perekond teisipäeval teada, et nad ei kavatse Deloni vastuolulist palvet täita. Prantsusmaal tegutsev Brigitte Bardot Foundation kinnitas Xis, et koeral on pere ja kodu ilusti olemas ning looma ei eutaneerita, olgugi et Delon seda soovis.

Deloni lapsed selgitasid, et koer saab rahulikult nende isa Douchy kodus edasi elada. Deloni sünge palve sai Prantsusmaal laialdaselt kriitikat. Prantsusmaa juhtiv loomakaitseorganisatsioon ütles teadaandes: «Looma elu ei tohiks sõltuda inimese elust.»

Tagasi üles