Donald Trump «näppas» luba küsimata Kamala Harrise kampaanialaulu (1)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Donald Trumpi presidendikampaania reklaamvideos kõlas hetkeks Beyoncé laul «Freedom», mis saadab ametlikult ka Kamala Harrise kampaaniat.
Donald Trumpi presidendikampaania reklaamvideos kõlas hetkeks Beyoncé laul «Freedom», mis saadab ametlikult ka Kamala Harrise kampaaniat. Foto: AP Photo/Alex Brandon/Scanpix

Donald Trump otsustas korraks «näpata» Kamala Harrise presidendikampaania ametlikku tunnuslaulu ning vihastas sellega välja laulu esitaja Beyoncé, kes on Kamala Harrisele oma õnnistuse andnud. 

Muusikute nimekiri, kes keelavad oma laule kasutada Donald Trumpil oma presidendikampaania raames, suureneb järjest. Nüüd õnnestus Trumpil välja vihastada popstaar Beyoncé, sest Trumpi presidendikampaania reklaamvideos kõlas põgusalt Beyoncé laul «Freedom», mille Kamala Harris valis juulis omakorda enda kampaania tunnuslauluks.

Asepresidendikandidaat Tim Walz on seevastu valinud Neil Youngi «Rockin’ in the Free World», mida juhtumisi ka Trump aastaid ilma loata kasutanud on.  Young on Donald Trumpi autoriõiguste rikkumise eest isegi kohtusse kaevanud, tuues hagis välja, et «ta ei saa isegi parima tahtmise juures lubada oma muusika kasutamist eba-Ameerikalikus kampaanias, mis on täidetud ignorantsuse ja vihkamisega».

Beyoncé laulu kasutav Trumpi reklaamvideo hakkas levima sotsiaalmeedias ja muidugi pani seda tähele ka Beyoncé tiim. Video postitas algselt Trumpi esindaja Steven Cheung.

Videos näeb Trumpi lennukilt «Freedomi» saatel väljumas. Rolling Stone ja Billboard andsid teada, et Beyoncé plaadifirma on Trumpil selle laulu kasutamise nüüd kategooriliselt ära keelanud ning Cheung pidi video sotsiaalmeediast kustutama.

Beyoncé ise ei ole videot kommenteerinud ning usutavasti ei hakka Trumpi ühe video pärast kohtusse kaebama, nagu otsustas teha Neil Young. Beyoncé on aga andnud õnnistuse Kamala Harrisele, et too kasutaks «Freedomit» oma kampaania tunnuslauluna. Harris on oma kampaaniasündmuste ajal seda laulu korduvalt lasknud ning kuuldavasti armastab seda sageli laulda.

Tagasi üles