POLITSEI UURIB Kes oli kõrbefestivalil Burning Man traagiliselt hukkunud naine? (1)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Festivalile Burning Man koguneb igal aastal kümneid tuhandeid inimesi, kes loodavad panna pidu, tunda end vabalt ja nautida head muusikat.
Festivalile Burning Man koguneb igal aastal kümneid tuhandeid inimesi, kes loodavad panna pidu, tunda end vabalt ja nautida head muusikat. Foto: Dana Wilson, BLM Public Affairs / Wikimedia Commons

Nevada kõrbes toimuv boheemlaslik muusikafestival Burning Man algas tänavu tragöödiaga, kui kümnete tuhandete külastajatega festivalil hukkus naine. Politsei ei avalikustanud kohe naise isikut, kuid nüüd on teada tema nimi ja vanus.

Surmajuhtumid pole Black Rock Citys toimuval iga-aastasel festivalil paraku haruldased. Eelmisel aastal suri keset kõva pidutsemist mees nimega Leon Reece. Tänavune surmajuhtum toimus päris festivali alguses, 25. augustil. Kell 11:29 tuli kiirabi appi teadvuseta naisele, kelle elu üritati päästa, kuid naine suri festivalil. 

Festivalile Burning Man tuleb igal aastal kümneid tuhandeid inimesi, kuid tänavu on festival piletimüügiga hädas.
Festivalile Burning Man tuleb igal aastal kümneid tuhandeid inimesi, kuid tänavu on festival piletimüügiga hädas. Foto: FREE REUTERS / Shannon Stapleton

Politsei keeldus esialgu hukkunu nime avalikustamast, et teavitada kõigepealt elu kaotanud naise lähedasi. Lähedastega võtsid ühendust ka festivali korraldajad, kes ühtlasi hakkasid pakkuma festivalil viibivatele inimestele nõustamist, kui keegi peaks seda soovima.

«Tunneme kaasa perekonnale ja sõpradele, keda see kaotus puudutab,» ütles Burning Man Project pressiteates ning lisas, et külastajate ohutus ja heaolu on nende jaoks prioriteet. Paraku on festivalil siiski ette tulnud autoõnnetusi, enesetappe, üledoosisurmasid ning surmaga lõppenud õnnetusi.

Üleeile suri festivali alguses 39-aastane naine nimega Kendra Frazer. Tema surma põhjust veel selgitatakse, mille jaoks on tarvis teha lahkamine. 

Tagasi üles