LÄHEB AINA INETUMAKS Morrissey ütles välja, miks The Smiths taasühineda ei saa

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Morrissey.
Morrissey. Foto: Caro / Markus WŠchter
  • Morrissey andis mõista, et tema oli nõus pakkumisega uuele The Smithsi tuurile minna.
  • Laulja kodulehel ilmus postitus, mis pilkab kitarrist Johnny Marri.
  • Johnny Marr põlgab Morrissey poliitilisi vaateid ja väidab, et see hoiab The Smithsi tuuri ära.

Tundub, et The Smithsi taasühinemisest võib ainult und näha, sest laulja Morrissey ja kitarrist Johnny Marri vaen on hakanud jälle tuliseks minema. Kõik algas fotost, mille Marr postitas sotsiaalmeediasse.

Pärast Oasise taasühinemist hakati imestama, kas on võimalik, et omavahel ära leppida ning uuesti kokku tulla suudaksid ka The Smithsi liikmed. Kitarrist Johnny Marr vihjas Twitteris, et Morrissey paremäärmuslikud vaated muudavad taasühinemise võimatuks.

Nüüd väidab Morrissey, et taasühinemine oleks võib-olla saanud juhtuda, aga Marr ignoreeris magusat ettepanekut minna kahekesi The Smithsi nime all tuurile. Ja seda juba järgmisel aastal.

Kõik algas X'is

Küsimuse peale, kas The Smithsi liikmed suudaksid ära leppida, postitas Johnny Marr kõigepealt sotsiaalmeediaplatvormil X foto Briti paremäärmuslikust poliitilisest kommentaatorist Nigel Farage'ist, kellele Morrissey toetust on avaldanud.

Marr on varemgi öelnud, et tema ideoloogilised hoiakud ei saaks Morrisseyst kaugemal olla. Passiivagressiivne Nigel Farage'ile viitav säuts kinnitas, et Morrissey ja Marr mõtlevad oma riigist ja maailmast liiga erinevalt, et tahta koos bändi edasi teha. Vähemalt nii näeb seda Marr.

The Smithsi liikmed Andy Rourke, Morrissey, Johnny Marr ja Mike Joyce 1984. aastal.
The Smithsi liikmed Andy Rourke, Morrissey, Johnny Marr ja Mike Joyce 1984. aastal. Foto: Wikimedia Commons

Morrissey oli tuuriga nõus

Mis puudutab Morrisseyt ja Johnny Marri, siis pärast Marri säutsu valas Morrissey õli tulle juurde. Tema kodulehel ilmus teadaanne nimega «Sõda on vana, kunst on noor», kus laulja väidab, et nii temale kui ka Marrile tehti ahvatlev ettepanek minna The Smithsi nime all uuesti tuurile.

Pakkumine tuli kahele mehele kõrgemalt, täpsemini AEG Entertainment Groupile, kes lootis The Smithsi taasühinemise pealt võimsalt kassat teha. Morrissey olevat magusale pakkumisele jaatavalt vastanud, kuid laulja sõnul Marr hoopis ignoreeris pakkumist. Morrissey kodulehe järgi tehti see pakkumine meestele alles hiljuti, täpsemalt 2024. aasta juunis.

Johnny Marr.
Johnny Marr. Foto: EPA/Marta Perez

Teisisõnu, kui Marr väitis, et kogu probleem on Morrissey vaadetes, siis nüüd ütleb Morrissey, et The Smiths võiks vabalt tuurile minna ja tema oleks sellega nõus, aga ükskõikne Marr lihtsalt ei teinud pakkumisest välja. Marr ei ole avalikult öelnud, et selline pakkumine talle ja Morrisseyle tehti. Nende suhted on olnud keerulised 80ndatest saati ja ei ühesõnaga näita paranemise märke.

Morrissey kodulehel ilmunud postitusele on lisatud eriti soolane kommentaar:

«Novembris läheb Morrissey Ameerikas suuresti välja müüdud tuurile.
Marr tuuritab edasi New Orderi erikülalisena.»

Neli stuudioalbumit välja andnud The Smiths lagunes 1987. aastal ning sellele järgnes aastate jagu tülisid seoses autoritasude jagunemisega, mis on bändiliikmete omavahelisi suhteid veelgi raskendanud. Suuremaid autoritasusid üritasid välja võidelda trummar Mike Joyce ning bassimängija Andy Rourke. Päris õnnelik ei ole selles bändis olnud ükski mees.

Tagasi üles