Kas edev rokimees võib bändi raha edasi laristada? Journey koomiline kohtusaaga sai lõpu

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Journey kitarrist Neal Schon (paremal) ning laulja Armel Pineda (vasakul), kes võeti Journey lauljaks 2007. aastal.
Journey kitarrist Neal Schon (paremal) ning laulja Armel Pineda (vasakul), kes võeti Journey lauljaks 2007. aastal. Foto: REUTERS/Phil McCarten/Scanpix
  • Journey kitarrist on tuuritades bändi kontod lõhki kulutanud.
  • Klahvpillimängija Jonathan Cain hakkas võitlema bändi rahavoo nimel.
  • Mehed otsisid abi kohtust ja nüüd on langetatud otsus.

Legendaarse rokihiiu Journey kaks liiget on viimastel aastatel nii tuliselt riidu läinud, et pidid abi otsima kohtust. Klahvpillimängija Jonathan Caini ja kitarrist Neal Schoni vahel hakkas käärima, sest Caini hinnangul on Schon raisanud mõõdutundetult bändi raha, ähvardades Journey pankrotti viia.

Praegugi Ameerikas tuuritava rokkbändi Journey liikmed Neal Schon ja Jonathan Cain pidid pöörduma kohtusse, sest meeste vahel tekkis vaen seoses kulutustega, mida Schon on tuuritamisel bändi nimel teinud.

Schonil ja Cainil on võrdne osalus ettevõttes Freedom 2020, mis tegeleb Journey tuure puudututavate rahaliste küsimustega. Kuna bändimehed ei suutnud omavahel kokkuleppele jõuda, tegi seda nüüd eest kohus, et muusikud saaks tülikirve maha matta ning Journeyga rahulikult edasi tuuritada.

Cain otsustas hagi esitada juulis, süüdistades Schoni bändile mõeldud American Express krediitkaardi limiidi ära kulutamises ning ühe õhtu jooksul 10 000 dollari raiskamises. Caini advokaadid ütlesid, et Schoni mõõdutundetu pillamine põhjustab survet ettevõtte rahavoole ning tekitab ohtu nii ettevõttele kui ka Journey ühisele suurepärasele muusikapärandile.

Cain on varemgi Schoni meeletu kulutamise pärast välja vihastanud, sest 2022. aastal esitas ta veel ühe hagi, kui kitarrist raiskas krediitkaardiga üks miljon dollarit. Ligi pool sellest miljonist kulus ühe kuu jooksul šoppamisega. 

Jonathan Cain asus kaitsma bändi rahavoogu ning sai kohtust lahenduse, mis teda rahuldas.
Jonathan Cain asus kaitsma bändi rahavoogu ning sai kohtust lahenduse, mis teda rahuldas. Foto: REUTERS/Phil McCarten

28. augustil langetas kohus otsuse klahvpillimängija Jonathan Caini kasuks ning pakkus välja kompromissi: Cain ja Schon peavad oma firmasse võtma kolmanda osapoole, kellest saab viigimurdja, kui bändimeestel edaspidi vaidlus tekib. Nüüdsest ei saa Schon üksinda firma nimel otsuseid langetada.

«Hr. Cain on selle tulemusega äärmiselt rahul ning ootab põnevusega sellest vaidlusest edasi liikumist, et Journey saaks jätkata bändi 50. juubeli tuuri,» ütlesid Caini esindajad teadaandes.

Kas Cainil ja Schonil õnnestub laval kenasti läbi saada, on omaette küsimus. Seoses rahaga seotud vaidlustega olevat mehed pikalt saatnud teineteisele sõgeda sisuga e-kirju ning tüli ajal tekkis bändi juhtimisega tõsiseid probleeme. 2. septembril esineb Journey Portlandis Oregonis.

Journey kitarrist Neal Schon armastab uhkelt elada.
Journey kitarrist Neal Schon armastab uhkelt elada. Foto: REUTERS/Lucas Jackson

Märksõnad

Tagasi üles