VAIKUST, VÕTTED! Laagna tee pannakse uuesti Hollywoodi jaoks kinni

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
2019. aastal filmiti Christopher Nolani suurfilm «Tenet» Eestis. Filmi üks kuulsamaid stseene oli peadpööritav autotagaajamine, mille võtted toimusid Tallinnas Laagna teel.
2019. aastal filmiti Christopher Nolani suurfilm «Tenet» Eestis. Filmi üks kuulsamaid stseene oli peadpööritav autotagaajamine, mille võtted toimusid Tallinnas Laagna teel. Foto: Filmikaader
  • Hollywoodi spioonipõnevikus löövad kaasa Michael Fassbender ja Richard Gere.
  • Nagu oli «Tenetiga», vajatakse ka seekord Laagna teed.
  • Võtted toimuvad lähinädalatel erinevates kohtades üle Eesti.

Lasnamäel suletakse Laaagna tee septembris filmivõtete jaoks. Kui 2019. aasta suvel filmis Christopher Nolan seal oma ulmefilmi «Tenet», siis septembris võetakse Laagna teel üles Hollywoodi spioonipõnevikku «Agentuur». Seriaali filmitakse lähinädalatel mitmetes Eesti kohtades.

«Agentuuri» näol on tegemist viis aastat jooksnud Prantsuse spioonisarja «Salateenistus» ingliskeelse uusversiooniga. Selles mängivad kuulsad näitlejad Michael Fassbender, Richard Gere, Jeffrey Wright ning Jodie Turner-Smith.

Üheks produtsendiks on George Clooney ning mitu osa lavastab suurejooneliste ajaloodraamadega tuntust kogunud Joe Wright («Lepitus», «Anna Karenina»). Eestis filmitakse seriaalile mitu jagu ning üheks võttekohaks on Laagna tee, mille peal toimus ka «Tenetis» peadpööritav autotagaajamine. 

Laagna tee on üks paljudest kohtadest, mida «Agentuuri» võtete jaoks vaja läheb, ent kui «Teneti» jaoks hoiti teed mitu päeva kinni, siis «Agentuuri» filmimine läheb kiiremini ja sujuvamalt, vahendab ERR.

Liiklus jääb valdavalt avatuks, kuid tuleb arvestada, et 18. septembril on see piiratud vahemikus 19.00-22.00 ning varahommikul kell 05.00-07.00. Filmivõtteid koordineeriv ettevõte Münchhausen Films teeb enda sõnul linnaosa valitsusega aktiivselt koostööd ning elanikke teavitatakse filmimisega seotud muudatustest.

Laagna tee otsa ilmunud infotahvlid selgitavad üldisemalt, et tee on alates 18. septembri õhtust kuni järgmise hommikuni suletud.

Juulis otsis Münchausen Films Facebookis seriaalile ka taustanäitlejaid, kellele lubati ühe päeva eest 100 eurot netos. «Otsime taustanäitlejateks heas füüsilises vormis & ilma vigastusteta mehi vanuses 18-55 aastat, kehastamaks sõjaväelisi grupeeringuid tänapäeva aktiivse konfliktitsooni tagalas,» selgitas kuulutus. Kuulutuses oli selgitatud, et augustis ja septembris toimuvad osadel päevadel võtted ka Tallinna lähedal ning Tallinnast kaugemal.

Veel paari päeva eest käisid «Agentuuri» võtted Kolga mõisas ning kohal pidavat olema ka A-kategooria Hollywoodi staar.

Tagasi üles