Armastatud fantaasiakirjaniku ümber on lahvatanud skandaal, tema projekte peatatakse järjest (1)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Fantaasiakirjanik Neil Gaiman.
Fantaasiakirjanik Neil Gaiman. Foto: Matt Crossick / Empics Entertainment / Scanpix
  • Mis saab teleseriaalist «Good Omens»?
  • Sarja looja Neil Gaiman on saanud mitmeid süüdistusi.
  • Uus-Meremaal algas 63-aastase kirjaniku suhtes uurimine.

Amazon on väidetavalt peatanud kolmanda hooajani jõudnud teleseriaali «Good Omens» tegemise, sest sarja looja Neil Gaimani ümber on lahvatanud skandaal seoses mitmete süüdistustega. 

«Good Omens», kus inglit ja deemonit mängivad David Tennant ja Michael Sheen, põhineb Gaimani ja Terry Pratchetti samanimelisel romaanil, mis anti välja 1990. aastal. Seriaalile on siiani ilmunud kaks kuueosalist hooaega ning kolmas pidi jääma viimaseks.

Deadline vahendab, et väidetavalt on kolmanda hooaja tootmises toimunud muutused. Võtted pidid algama 2025. aasta alguses ning tootjaks on BBC Studios Productions, Amazon MGM Studios, Blank Corporation ning Narrativia. «Good Omensit» saab vaadata voogedastusteenuse Amazon Prime Video vahendusel.

2023. aasta lõpus lubas BBC kolmandat hooaega välja kuulutades: «Uus hooaeg äratab ellu pooljuhusliku vestluse 35 aasta tagant, kui Neil Gaiman ja Sir Terry Pratchett hakkasid üheskoos arutama oma bestselleri tegelaskujude edasise saatuse üle.»

Kas kolmas hooaeg üldse valmis tehakse, on aga kahtluse all, sest sarja eest vastutavale menukirjanikule Neil Gaimanile on esitatud mitu süüdistust seksuaalses rünnakus. Lisaks on Disney peatanud Gaimani ekraniseeringu «The Graveyard Book» tegemise.

Võimalik, et Neil Gaiman ütleb lahti sarjast «Good Omens» ning see tehakse lõpuni ilma tema osaluseta.

Michael Sheen telesarjas «Good Omens», mille saatus on nüüd ebakindel.
Michael Sheen telesarjas «Good Omens», mille saatus on nüüd ebakindel. Foto: Capital Pictures / Scanpix

Neil Gaimanit on seksuaalses rünnakus süüdistanud mitu naist.

Süüdistajate seas on naine nimega Scarlett, kes oli 23-aastane, kui Gaiman teda 2022. aastal seksuaalselt ründas. Naine väidab, et Gaiman tungis talle vannis kallale oma Uus-Meremaa kodus, kus Scarlett töötas lapsehoidjana. Uus-Meremaal on alanud 63-aastase Gaimani suhtes politseiuurimine.

Gaimanit on süüdistanud vähemalt viis naist, kellest kaks olid temaga suhtes. Gaiman ise on süüdistusi eitanud ja nimetanud neid häirivaks. Üks süüdistajatest pidi enda sõnul allkirjastama vaikimislepingu.

Viie süüdistaja seas on veel Caroline Wallner, kes elas ühes Gaimanile kuuluvas majas Woodstockis aastatel 2014–2021. Seal elasid ka tema kolm noort tütart ning 2017. aastani tema mees. Wallner ja tema mees töötasid Gaimani ja Gaimani toonase abikaasa heaks, ent kui Caroline Wallneri abielu lõppes, selgitas Gaiman talle, et rohkem tema maal tööd ei ole.

Wallneri sõnul muutus Gaiman manipulatiivseks, kasutades ära seda, et Wallneril oli vaja lastega elamiseks kodu ning töökohta. Naise sõnul tegi kirjanik pidevaid vihjeid ning tuli ühel päeval tema stuudiosse, nõudes naiselt oraalseksi. «Ta võib ju öelda, et ma olin sellega nõus, aga miks ma peaksin midagi sellist tegema? Olin nõus, sest kartsin kodu kaotada,» selgitab Wallner.

Märksõnad

Tagasi üles