Veavad vägikaigast: George Clooney esitas Donald Trumpile väljakutse (2)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
George Clooney koos abikaasa Amal Clooneyga.
George Clooney koos abikaasa Amal Clooneyga. Foto: Alberto Pezzali/AP

Filmitäht George Clooney külastas Jimmy Kimmeli jutusaadet, kus tuli juttu Donald Trumpi hiljutistest solvangutest Clooney aadressil. Clooney, keda Trump kutsus andetuks, esitas presidendikandidaadile pikemalt mõtlemata väljakutse.

Läbi aastate mitmete kuulsustega sõnasõtta läinud Donald Trump vihastas Clooney peale, kui näitleja kirjutas juulikuus The New York Timesile arvamusloo.

Kirjutises palus Clooney Joe Bidenil loobuda tänavu uuesti presidendiks kandideerimisest, et demokraatidel oleks reaalne võiduvõimalus.

«Ütlen seda raske südamega, aga see Joe Biden, kellega ma kolm nädalat tagasi heategevusüritusel olin, ei olnud enam 2010. aasta «suur-asi-küll» Joe Biden,» kirjutas Clooney. «Ta ei olnud enam isegi 2020. aasta Joe Biden. Ta oligi see mees, keda debatil nägime.»

Clooney viitas Joe Bideni jaoks kehvasti läinud debatile, kus Biden kippus pudistama ega suutnud oma mõtteid arusaadavalt artikuleerida.

George Clooney on üks paljudest kuulsustest, kes on Donald Trumpi välja vihastanud.
George Clooney on üks paljudest kuulsustest, kes on Donald Trumpi välja vihastanud. Foto: MARIO ANZUONI

Clooney kirjutatud arvamuslugu vihastas välja Donald Trumpi, kes kirjutas sotsiaalmeedias:

«Võlts filminäitleja George Clooney, kes pole suurepärase filmi tegemisele ligilähedalegi küündinud, hakkas nüüd ka seda mängu mängima. Ta on Räpase Joe vastu pööranud, sest ta on ise samasugune rott. Mida Clooney üldse millestki teab?» sajatas Trump.

«Ta peaks poliitikast eemalduma ja tagasi telesse minema. Filmid ei sobinud talle kunagi!» nõudis USA ekspresident.

Kui George Clooney paar päeva tagasi Jimmy Kimmeli jutusaadet külastas, luges Kimmel näitlejale ette kommentaarid, mida Trump tegi. Mida arvas Clooney Trumpi sõnade peale, et Clooneyl oleks aeg telesarjadesse naasta?

Clooney ei hakanud Trumpi pikemalt vastu sõimama, kuid ütles tagasihoidlikult: «Ma teen seda, kui tema sama teeb. Sellise hea tehinguga oleksin ma nõus.» Publik aplodeeris heakskiitvalt.

Clooney andis mõista, et kui Trump peaks otsustama, et lahkub poliitikast ja naaseb tõsielusarjade tegemise juurde, siis võib vastutasuks ka Clooney lihtsalt telesarjades edasi mängida.

Hiljuti oma Apple TV+ krimifilmi «Wolfs» esilinastuse punasel vaibal märkis Clooney Varietyle, et ta on peatsete valimiste osas lootusrikas. 

Tagasi üles