5000 EUROT Esimest korda anti Eestis välja «Tuleviku meistri» stipendium

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Esimene «Tuleviku meistri» stipendium anti üle EMTA vilistlaste galakontserdil «Kummardus akadeemiale» 5. oktoobril EMTA suures saalis. Selle pälvis näitleja ja helilooja Astra Irene Susi.
Esimene «Tuleviku meistri» stipendium anti üle EMTA vilistlaste galakontserdil «Kummardus akadeemiale» 5. oktoobril EMTA suures saalis. Selle pälvis näitleja ja helilooja Astra Irene Susi. Foto: Vahur Lõhmus

Eile, 5. oktoobril anti Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias välja «Tuleviku meistri» stipendium noorele näitlejale ja heliloojale, EMTA magistrandile Astra Irene Susile.

Esmakordselt välja antud «Tuleviku meistri» stipendiumiga soovib EMTA Vilistlaskogu toetada noorte töökust, lihvimaks andeid meistri kvaliteedini.

Astra Irene Susi on omandanud bakalaureusekraadi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (EMTA) kahel erialal – 2023. aastal lõpetas ta professor Helena Tulve juures heliloomingu eriala ning käesoleval kevadel EMTA lavakunstikooli näitleja eriala.

Astra Irene Susi.
Astra Irene Susi. Foto: Mailiis Ollino

Astra Irene on õppinud ka Berliini kunstide ülikoolis ning käesolevalt jätkab ta õpinguid EMTA magistriõppes heliloomingu erialal, samuti on ta alates sellest sügisest Endla teatri koosseisuline näitleja.

Värske stipendiaat on loonud muusikat lavastustele «Veenus karusnahas» ja «Woman Who Rage» ning filmidele «7 Dreams to My Mother» ja «Calling for Stanity». Lavastajana on ta toonud lavale muusikateatri etenduse «Vankumatu» (2024, EMTA black box) ning «Terra Nullius» (2021, Berliin).

Astra Irene Susi on olnud oma teostega finalist konkursil «Lustlik klaver» (2016, 2017, 2019) ning ta on saavutanud 2. koha Eesti Muusika Päevade noore helilooja konkursil (2019).

Astra Irene Susi.
Astra Irene Susi. Foto: Mailiis Ollino

Astra Irene soov on tulevikus ühendada Eesti muusika- ja teatrimaailm ning leida uusi lõimumispunkte, nii et Eestis oleks võimalik arendada koostööd erinevate valdkondade vahel, et sünniks midagi uut.

Esimene «Tuleviku meistri» stipendium anti üle EMTA vilistlaste galakontserdil «Kummardus akadeemiale» 5. oktoobril EMTA suures saalis.

Stipendiumi väljaandja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Fondi EMTA Vilistlaskogu allfond on asutatud EMTA vilistlaste poolt ning esimesel stipendiumikonkursil osales kokku 31 suurepärast ja tugevat kandidaati pea kõikidelt EMTA-s õpetatavatelt erialadelt.

Stipendiumi suurus on 5000 eurot.

Tagasi üles