ROKIMEES VAJAB RAHA Deep Purple'i kitarristiks kehastunud kelm pettis vähihaigelt vanaproualt rahahunnikuid välja

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Ritchie Blackmore on Deep Purple'i asutajaliige. Ta lahkus bändist 1975. aastal. 2016. aastal võeti Blackmore Rock and Roll Hall of Fame'i.
Ritchie Blackmore on Deep Purple'i asutajaliige. Ta lahkus bändist 1975. aastal. 2016. aastal võeti Blackmore Rock and Roll Hall of Fame'i. Foto: Nick Soveiko / Wikimedia Commons

Deep Purple'i ühe asutajaliikme Ritchie Blackmore'i kunagine koolikaaslane jäi nukralt ilma umbes 184 000 dollarist. Temaga võttis internetis nimelt ühendust inimene, kes väitis end olevat Blackmore ning hakkas naiselt raha välja petma.

Pettuse ohvriks langes naine nimega Valerie Horwood, kellel on kõigele lisaks ravimatu vähk.

Surmaga lõppevat haigust põdev Horwood saatis Blackmore'ina esinenud kurjategijale kolme aasta jooksul hunnikute viisi Apple'i kinkekaarte. Kitarrist Ritchie Blackmore'i teeselnud kelm võttis Horwoodiga ühendust Facebooki kaudu ning palus naiselt rahalist abi. 

Pereliikmed avastasid pettuse

«Mu ema ei ole loll vanaproua,» ütles lõksu langenud Valerie Horwoodi tütar Debbie. «Ta on väga arukas ning saab asjadest hästi aru. Ta oli vist lihtsalt üksildane. Talle meeldis vestlused, mida nad omavahel pidasid. See on südantlõhestav, et petis ta niimoodi kätte sai.»

Mitu aastat kestnud pettus tuli välja siis, kui Valerie Horwoodil läks arvete maksmiseks järsku tarvis pereliikmete abi. Tütar läks murelikuks ning vaatas Horwoodi pangakontot. Järsku avastas tütar enda ehmatuseks, et kõik ema säästud on kadunud.

«Tal tekkis turvatunne, sest arvas, et tal on tekkinud hea sõber, kes juhtub olema kuulsus,» rääkis Debbie. «Ta isegi ei uskunud meid, kui hakkasime talle seletama, et teda tüssati.»

Valerie Horwood käis Blackmore'iga samas koolis, mistõttu oli kelmil eriti lihtne võita vanaproua usaldus.

Meeleheide viis enesetapukatseni

81-aastase Valerie rahaline olukord läks nii viletsaks, et väidetavalt püüdis ta isegi meeleheitest enesetapu teha. «Kogu tema maailm varises kokku,» rääkis tütar Debbie. «Ta lihtsalt ei suutnud uskuda, mis oli juhtunud. Raske on järsku omaks võtta, et oled kogu oma raha ära andnud suvalisele petisele.»

Hampshire'i politsei on asunud juhtumit uurima. Ühtlasi palutakse inimeste annetusi, et oleks võimalik natukenegi taastada terve elu kogutud säästud, millest Horwood liba-Blackmore'i usaldades ilma jäi. Horwoodil on pankrease-, mao- ja põrnavähk.

«Me võitleme ema eest õigluse nimel ja üritame raha koguda, et ta saaks veel otsustada, mida oma elu lõpus teha,» kirjeldab Debbie. «Mu ema peab varsti hooldekodusse minema ja selleks oleks tal raha päriselt vaja. Mitte selleks, et petised saaksid minna ja omale Rolexi või auto osta.»

Levinud pettus

Tegemist on võrdlemisi levinud pettusega: kelm kehastub kuulsaks inimeseks, otsib internetist mõne pahaaimamatu inimese ning hakkab temaga sõprust sobitama. Muidugi õige pea liigub jutt sellele, et kuulsal inimesel on rahakott ühel või teisel põhjusel tühi nagu kell.

Alles hiljuti langes sellise pettuse ohvriks hispaanlane Katy, kes saatis 700 000 eurot mehele, kes väitis end olevat Keanu Reeves ning selgitas, et vajab uue «John Wicki» filmi kirjutamiseks arvutit.

Märksõnad

Tagasi üles