GALERII Eesti uusim orkester andis hingematvalt kauni avakontserdi

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy

Pühapäeval, 6. oktoobril toimus Viimsi Artiumi suures saalis uue orkestri Viimsi Sinfonietta avakontsert «Neli aastaaega».

Dirigent Xandi van Dijki juhatusel tulid ettekandele Antonín Dvořáki «Serenaad» ja Antonio Vivaldi «Neli aastaaega» Max Richteri töötluses. Viiulil soleeris Triin Ruubel.

Viimsi Sinfonietta ühendab Eesti professionaalsete muusikud muusikaüliõpilastega Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast. «See on muusikatudengitele erakordne võimalus esineda koos oma ala professionaalidega Viimsi Artiumi tipptasemel akustikaga saalides,» ütles van Dijk. «Oleme Viimsi Sinfoniettat hoolikalt kureerinud ja saanud kokku suurepärase kollektiivi, mis pakatab lennukatest ideedest ja on täis musitseerimisrõõmu.»

«Rõõm kuulda ja näha, millise erakordse ja kunstiliselt kõrgel tasemel muusikakollektiivi oleme juurde saanud. Triin Ruubeli kiituseks ei jagu mul juba ammu piisavalt ülistavaid sõnu. Dirginet van Dijiki dirigeerimas näha on aga sama ülev ja lõbus, kui kuulata nende imekaunist muusikat. Eriti läks mulle uue orkestri esituses hinge Dvořáki «Serenaad»,» ütles Postimehe kultuuritoimetuse juht Hendrik Alla pärast kontserti.

Intervjuud dirigent Xandi van Dijkiga lugege siit!

Tagasi üles