Jeremy Clarksonil tekkisid puhkusereisil tervisehädad: ma pääsesin napilt

Copy
Jeremy Clarkson selgitas The Sunday Timesile kirjutatud kolumnis nappi pääsemist tänu tublidele haiglaarstidele.
Jeremy Clarkson selgitas The Sunday Timesile kirjutatud kolumnis nappi pääsemist tänu tublidele haiglaarstidele. Foto: Tom Wren / SWNS
  • Jeremy Clarksonil tekkisid sümptomid luksusliku puhkusereisi ajal.
  • Hiljem haiglasse pöördunud Clarksonile tehti kohe põhjalikke uuringuid.
  • Teletäht ütles, et ta sai kiiret abi, aga see oli napikas.

Roolikeerajast teletäht Jeremy Clarkson kirjutas The Sunday Timesis teda tabanud terviseprobleemidest. Clarkson elas enda sõnul üle tõelise napika. «Kas ma olin surmast päevade kaugusel? Võib-olla...» imestab mees.

«Top Gearist» ja sellele järgnenud «The Grand Tourist», aga ka tõsielusaatest «Clarkson's Farm» tuntud Jeremy Clarkson kirjeldas, kuidas India ookeanil puhkust veetes hakkas mees korraga tundma, et ta jäsemed ei tööta enam korralikult. Tal oli raskusi püsti tõusmisega ja ujumisega ning pidi trepist üles minnes kellegi kätt hoidma.

«Kõik need probleemid andsid endast märku ühe päeva jooksul, mis tegi mu ülejäänud puhkuse eriliselt rahustavaks. Lebasin kogu päeva toolil, süües juustu ja juues veini,» kirjutas 64-aastane Clarkson The Sunday Timesi kolumnis.

Jeremy Clarkson müttamas oma Diddly Squati talu maadel
Jeremy Clarkson müttamas oma Diddly Squati talu maadel Foto: Tom Wren / SWNS/Scanpix

«Koju naastes hakkas tervis veel kiiremini kehvenema. Kolmapäeva hommikul ärgates ma ei tundnud ennast üldse hästi. Olin higine ja mul oli rinnus raske,» kirjeldas Clarkson sümptomeid. Clarkson otsustas neid probleeme siiski eirata, kuid siis tekkis tal vasakus käes surin.

Telelegend toimetati Oxfordis asuvasse John Radcliffe'i haiglasse, kus esimese asjana välistati südamerabandus. Mehele tehti EKG, samuti võeti temalt verd ja tehti röntgenuuringud. «Selgus, et üks mu südant toitvatest arteritest oli täiesti blokeeritud ja kolmest arterist teine oli ka sinnapoole teel,» märkis Clarkson.

Populaarse reisisaate «The Grand Tour» viimases saates ühinesid Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May viimaseks ühiseks reisiks ning sõitsid Zimbabwesse.
Populaarse reisisaate «The Grand Tour» viimases saates ühinesid Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May viimaseks ühiseks reisiks ning sõitsid Zimbabwesse. Foto: Amazon Prime / Seriaalikaader

Clarksonile paigaldati arterisse stend, et veri jälle liikuma panna. «Järgmisel hommikul läksin koju tagasi. Ja nüüd, kaks tundi hiljem, kirjutan ma seda ja mõtlen endamisi, et läks napilt,» kirjeldas telemees oma läbielamisi. Ta tänas John Radcliffe'i haigla töötajaid ning masinaid, millega teda aidati. 

«Nüüd ma imestan, kuidas vesi maitseb ja kas sellerit on võimalik huvitavaks teha,» muheles Clarkson, andes mõista, et peab oma harjumusi muutma. Suitsetamine õnnestus Clarksonil maha jätta, kui sai Hispaanias puhates kopsupõletiku.

Alles hiljuti osales Jeremy Clarkson viimases eriliselt südamlikus «The Grand Touri» erisaates ning jättis hüvasti teekonnakaaslaste Richard Hammondi ja James Mayga.

Tagasi üles