«Garjatšije estonskije parni» läheb Moskvasse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest «GEP».
Stseen lavastusest «GEP». Foto: Tiit Ojasoo/ Teater NO 99

NO teatri lavastus eestlaste väljasuremisest «Garjatšije estonskije parni» (GEP) jõuab märtsis Venemaa pealinna vaatajate ette.

Eestlaste väljasuremisest ja madalast iibest rääkiv NO teatri lavastust «Garjatšije estonskije parni» mängitakse märtsis «Kuldse maski» festivalil Moskvas, teatas NO teater.

Homme tuleb «GEP» 100. korda ettekandmisele ning veidi vähem kui kaks aastat tagasi esietendunud lavastust on pärjatud mitmete preemiatega Eestis ja välismaal. «GEP» on ka üks enimreisinud lavastus Eesti teatri ajaloos, sellega on osaletud kaheksal festivalil, antud 16 etendust ning tõlgitud seitsmesse keelde.

Festivalil DRAAMA sai lavastus Suure auhinna ning Kooskõlalisima Koosluse preemia.
Balti Teatrisügise festivalilt sai lavastus Grand Prix', parima lavakujunduse preemia (Ene-Liis Semper) ning parima kõrvalosatäitja auhinna sai Jaak Prints.

Ajakiri Teater.Muusika.Kino kriitikute küsitlusring valis lavastuse «GEP» hooaja 2007/2008 parimaks uuslavastuseks.

Eesti teatri aastaauhindade andmisel pälvis «GEP» 2007. aasta parima lavastaja auhinna (Tiit Ojasoo).

Festivalil KONTAKT (Torun, Poola) pälvis lavastus kolmanda preemia ning eripreemia «rabava visuaali» eest.

Tiit Ojasoo lavastus kõneleb eestlaste väljasuremisest ning laste defitsiidist. Selles olukorras otsustab kamp noormehi teha meeleheitliku, aga õige sammu, seisab lavastuse tutvustuses. Nemad on aru saanud, et eestlaste päästmiseks on hetk kas nüüd või mitte kunagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles