Leiti Antoine de Saint Exupéry «Väikese printsi» mustand

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike Prints on de Saint Exupéry kõige kuulsam tegelane.
Väike Prints on de Saint Exupéry kõige kuulsam tegelane. Foto: AFP/SCANPIX

Ühe prantsuse erakollektsionääri valdusest leiti Antoine de Saint Exupéry «Väikese printsi» käsikiri. Käsikirja omanik ei aimanud, et tema käes  on sedavõrd hinnaline leid.

Käsikiri läheb 16. mail Pariisi oksjonimajas Artcurial müüki ja see on hinnatud 40 000 -50 000 eurole, kirjutab portaal buro247.ru.

Käsikiri ei pälviks nii palju tähelepanu, kui selle uurimisel poleks kindlaks tehtud, et raamatu lõplikust variandist jäid välja mõned lõigud. Mustandi 17. ja 19. peatükis on osad, mis autor 1943. aastal ilmunud raamatust millegipärast välja jättis.

Käsikirjas on ka kirjeldus sellest, kuidas Väike Prints külastas Maad. «Kui me kogume kokku kõik selle planeedi elanikud, külg külje kõrvale, valged, kollased, mustad, lapsed, vanad, naised, mehed, mahukus kogu inimkond Long Islandi saarele.» Viide sellele saarele kergitab ka saladuseloori raamatu sünnipaiga kohta. Ilmselt on de Saint Exupéry kõige kuulsam teos kirjutatud just New Yorgis.
 

Käsikirjaga on võimalik tutvuda oksjonimaja kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles