Lasteluule aastaauhinna pälvis Wimberg

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Wimberg(paremal), raamatu illustreerija Marja-Liisa Plats ja luuletaja Contra, kellelt on raamatus mõned tõlked võru keelde.
Kirjanik Wimberg(paremal), raamatu illustreerija Marja-Liisa Plats ja luuletaja Contra, kellelt on raamatus mõned tõlked võru keelde. Foto: Erakogu.

Tänavuse Karl Eduard Söödi nimelise lasteluule aastaauhinna pälvis Wimberg, kodanikunimega Jaak Urmet, oma luulekogu «Rokenroll. Luuletused tarkadele lastele» eest.

Auhind anti luuletajale üle reedel Luunja kirjanduspäeval.

Karl Eduard Söödi lasteluule auhinnaga tunnustatakse eelmisel aastal esmakordselt ilmunud eesti autori lasteluulekogu. Preemiat antakse välja alates 1988. aastast.

2011. aasta lõpus ilmunud «Rokenroll» on saanud ka varem mitme tunnustuse osaliseks: luulekogu valiti Lastekaitse Liidu eestvõttel 2011. aasta heade lasteraamatute hulka, samuti valiti see Eesti kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastaauhinna nominendiks lastekirjanduse kategoorias.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles