ERSO läheb pikale USA turneele

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eri Klasi taktikepi all esineb ERSO USAs kümnel korral.
Eri Klasi taktikepi all esineb ERSO USAs kümnel korral. Foto: Elmo Riig / Sakala

Märtsi alguses sõidab Eesti Riiklik Sümfooniaorkester (ERSO) esimest korda turneele Ameerika Ühendriikidesse, kus kuu aja jooksul antakse 18 kontserti kümnes osariigis.


«See on väga vastutusrikas reis. Me anname kontserte läbi kogu mandri: idarannikult läbi keskosa kuni läänerannikuni välja,» rääkis dirigent Eri Klas pressiesindaja vahendusel.

Tema sõnul pole Eesti esindusorkester siiani nii suure kollektiiviga, nagu seda on ERSO täiskoosseis, väljaspool kodumaad turneel käidud.

«Loodan, et sellega võime tähistada meie riigi iseseisvuse 90. aastapäeva ning saame rõõmu tuua ka kohalikule eestlaskonnale,» lisas dirigent.

Kümnel kontserdil juhatab orkestrit Eri Klas ja kaheksal ERSO peadirigent Nikolai Aleksejev.
Solistina astub üles Lõuna-Korea päritolu ameerika pianist Joyce Yang, kes on prestiižse rahvusvahelise Van Cliburni nimelise pianistide konkursi hõbemedali võitja (2005) ning tänaseks nõutud solist maailmanimega orkestrite ees.


Orkester naaseb turneelt 31. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles