Teatri- ja muusikamuuseumi direktoriks saab lastemuuseumi juht

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri- ja muusikamuuseum vanalinnas
Teatri- ja muusikamuuseum vanalinnas Foto: Albert Truuväärt / Linnaleht

Kultuuriminister Rein Lang kiitis heaks konkursikomisjoni ettepaneku nimetada Teatri- ja muusikamuuseumi direktoriks Tanel Veeremaa, kes on praegu lastemuuseumi Miia-Milla-Manda juht.

Veermaa asub tööle 1. jaanuaril 2013 ja temaga sõlmitakse tööleping kolmeks aastaks.

Alates 2009. aastast on Tanel Veeremaa Tallinna linnamuuseumi filiaali, Kadriorus asuva lastemuuseumi Miia-Milla-Manda juht. Ta on töötanud ka vabaõhumuuseumis muuseumipedagoogi ja hariduskeskuse juhatajana.

Veeremaa on lõpetanud Tallinna Pedagoogilise Ülikooli kunstiajaloo ja joonestamise õpetaja erialal ning omandanud Eesti Muusika- ja teatriakadeemias magistrikraadi kultuurikorralduses.

Veeremaa kuulub muuseuminõukogu juures tegutsevasse muuseumihariduse komisjoni ning Tallinna haridusameti juures tegutsevasse keelekümbluse töörühma.

Teatri- ja muusikamuuseumi direktori ametikohale kuulutati konkurss seoses senise direktori tähtajalise lepingu lõppemisega.

Muuseumi direktor vastutab asutuse igapäevase töö ja strateegilise juhtimise eest. Muuseumijuhi oluline ülesanne on muuseumi sisulise ning majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ning kavandatu elluviimine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles