Eesti rongiakendele ilmusid luuletused

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongivagunis ei pea enam lugema ainult kaasa võetud raamatuid.
Rongivagunis ei pea enam lugema ainult kaasa võetud raamatuid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rongiga sõites võib nüüd aknast välja vaatamise kõrval lugeda ka eesti kirjandust, sest Edelaraudtee rongide vagunite aknad on täis kleebitud eesti luulet.

See ei ole vaid katse tuua luulet rahvale lähemale, vaid tegelikult vana hea nipi esimene tulek Eestisse, selgitas kirjanike liidu esimees Karl-Martin Sinijärv ERR «Kultuuriuudistele».

Nüüd viib «Rongiluule» kirjanduse läbi Eesti samamoodi, nagu on seda teinud «Poetry In Motion» New Yorgis või mujal.

«Kui inimene loeb head luuletust rongis, siis võib-olla ta läheb ja loeb head luulekogu raamatukogus,» selgitas Sinijärv ja lisas, et kui lugeja on aru saanud, et luule on hea, siis ta hakkab seda ka ostma.

Sinijärv avaldas lootust, et kunagi jõuab kirjandusüritus ka Kopli trammi.

Kirjanike liidu teatel on esimese sõidu 10 luuletajat Doris Kareva, Ellen Niit, Kristiina Ehin, Mari Vallisoo, Paul-Eerik Rummo, Hando Runnel, Jürgen Rooste, fs, Igor Kotjuh ja Johnny B. Kirjanike lustlikke ja mõtisklevaid saab vaguniakendel lugeda juunikuuni, mil autorid vahetuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles