ERR: 130 tantsijat vallutavad Ruhnu saare

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringsu sadam Ruhnu saarel
Ringsu sadam Ruhnu saarel Foto: Toomas Huik

Tallinna tehnikaülikooli ning Eesti maaülikooli tantsuansamblite tantsijad astuvad 30. juunil üles suurejoonelise tantsupeoga Ruhnu saarel.

Lisaks tantsimisele teevad noored saarel heakorratöid ning õpivad tundma loomariigi väiksemaid esindajaid, vahendab ERR Uudised.

Ruhnu tantsupeo idee tekkis EMÜ rahvatantsuansambli Tarbatu kunstilisel juhil Jaanus Randmal, kelle sooviks oli viia rahvatants tavapärasest keskkonnast eemale.

Tarbatu tantsijad kaasavad alati rõõmuga oma tegemistesse TTÜ tantsuansambel Kuljuse tantsijaid ning seetõttu pakkus Randma saarele sõitu välja Kuljuse kunstilisele juhile Marina Kuznetsovale, kes pikka veenmist ei vajanud.

Mõlemast ansamblist sõidab saarele neli koosseisu ehk kokku ligi 130 tantsijat, kes alustavad oma tantsusammude lihvimist ning Ruhnu saare korrastamist 29. juunil ning peavad järgmisel päeval kell 17.30 ühise tantsupeo, kus esitatakse parimaid palasid eesti rahvatantsu repertuaarist nii eraldi kui ka ühiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles