Spordiselts Kalev tahab tantsupeostaadioni korrashoiuks riigilt raha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik/Postimees

Spordiselts Kalev taotleb riigilt keskstaadioni remondi- ja tegevuskulude osalist katmist, kuna staadionil toimuvate tantsupeo etenduste ajal tallatakse muru ära ja staadionit ei saa pärast seda kuu aega kasutada.

Spordiseltsi tegevjuht Aleksander Tammert ütles, et staadioni haldamine maksab aastas üle 30 000 euro ja koos riigiga võiks staadioni tuleviku suhtes lahenduseni jõuda ning selleks taotles Kalev riigilt ka remondi- ja tegevuskulude osalist katmist, vahendas ERR Uudised ERRi raadiouudiseid.

«Kui nädal aega tantsivad suured ja väikesed tantsijad platsi peal, siis Eestis on suvi nii lühike, et seda sporditegemisele saab kasutada võib-olla viis kuud ja kui pärast tantsupidu on üks kuu muru taastumisperioodis, kus ta on ära tallatud, siis see on lihtsalt rendihind ja riik peab arvestama sellega,» selgitas Tammert ning lisaks et kindlasti peaks olema ja mingi osa rahast eraldatud üldisele amortisatsioonile, sest tantsupidu on ainukene asi, kus on vajalik 12 000 istekohta.

Kultuuriministeeriumist öeldi raadiouudistele, et tantsupidude korraldamine on Laulu- ja tantsupeo SA õlgadel, mis tähendab ka vajadusel peopaiga korrashoiu eest vastutamist sihtasutuse eelarve piires, mille määrab ministeerium.

Laulu- ja tantsupeo SA nõukogu esimehe Peep Ratase sõnul ei tegele aga sihtasutus mitte staadionite korrastamise, vaid pidude korraldamisega ning lisas, et Tallinna Lauluväljaku SA on oma peopaiga haldamisega senimaani kenasti toime tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles