Saaremaa parvlaeval kohtuvad Nazarbajev ja Gagarin

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nursultan Nazarbajev.
Nursultan Nazarbajev. Foto: Raigo Pajula

Sel nädalal hõivavad Saaremaa Laevakompanii parvlaeva St Ola Kasahstani filmitegijad, kes asuvad laeval üles võtma riigi presidendist Nursultan Nazarbajevist rääkivat filmi.

Filmi Eesti-poolse tegevprodutsendi Aet Laigu sõnul filmitakse laeval stseene 1960ndate aastate alguses toimunud kohtumisest, kui juhuslikult said kokku Kasahstani tulevane president Nursultan Nazarbajev ning kosmonaut Juri Gagarin.

Gagarin oli õigupoolest teel küll Tallinnast Helsingisse, kuid kuna tollasest Soome laevast on tänaseks saanud vanaraud, pidasid filmitegijad sobivaimaks just St. Olad.

Laeval filmitavasse massistseeni oodatakse osalema ka kohalikke noori ning kokku otsitakse laevastseeni ligi 40 eri rahvusest inimest. Kohtumise päeval Tallinnast Helsingisse suunduv laev oli stsenaariumi kohaselt tulvil rahvusvahelisi noori, kes suundus Helsingis toimuvale Ülemaailmsele Noorte Festivalile «Youth Fest», kus ka tulevane president osales. Hiljem monteeritakse laeva tahaplaanile Helsingi linna panoraam.

Koos võttemeeskonnaga hõivab kaheks päevaks St OIa parda ligi 100 inimest, võtted toimuvad 14. juulil.

Filmi tootja on Kasahstani kompanii Bayterek Film (produtsent Arman Assenov) ja filmi režissöör on Rustem Abdrashev. Filmi esilinastus on planeeritud järgmise aasta esimesesse poolde ning see linastub festivalidel ja tõenäoliselt ka televisioonis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles