Oksanen tutvustab oma uut romaani 30. augustil Tallinnas

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen Foto: Peeter Langovits

Eesti juurtega Soome kirjaniku Sofi Oksaneni uue romaani «Kun kyyhkyset katosivat» («Kui tuvid kadusid») tutvustus leiab aset 30. augustil Tallinnas, pärast seda toimub filmi «Puhastus» maailmaesilinastus.

Pidulik kultuuriõhtu Nokia kontserdisaalis algab kell 16. Kell 18.15 saab vaadata Oksaneni romaani «Puhastus» järgi valminud samanimelist filmi eesti keeles, kell 22 näidatakse seda soome keeles.

Tallinnasse saabuvad lisaks Oksanenile mitmed filmi valmimisega seotud inimesed, ka näitlejad.
Oksaneni uue romaani tutvustamisel osalevad ka Eesti päritolu tuntud Rootsi kirjanik Maarja Talgre ja ajaloolane Ivo Juurvee. Muusikalisi vahepalu pakub ansambel Lindpriid. Õhtut juhib kontserni Otava kommunikatsioonijuht Liisa Riekki.

Korraldajad on kutsunud kultuuriõhtule Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese ja kultuuriminister Rein Langi, lisaks ka Soome kultuuriministri Paavo Arhinmäki.

Romaani «Kun kyyhkyset katosivat» trükiti esmalt 100 000 eksemplari. Nii suuri tiraaže nähti Soomes viimati Väinö Linna ja Kalle Päätalo aegadel.

Oksaneni uus teos kuulub Eesti-teemalisse tetraloogiasse. Varem on ilmunud «Stalini lehmad» ja «Puhastus».

Soomes on võimalik osta valmis kultuuripakett, mis sisaldab laevapileteid, majutust, bussisõite sihtkohtadesse Tallinnas, sissepääsu raamatututvustusele ja filmi esilinastusele ning Oksaneni autogrammiga uudisteost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles