ERR: Võru vaskpillipäevad annavad elamuse nii publikule kui esinejatele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrus algasid vaskpillipäevad. Foto on illustreeriv.
Võrus algasid vaskpillipäevad. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Võrus alanud vaskpillipäevad pakuvad kuulajale hulga puhkpillimuusika elamusi ja noortele kogemuse mängida orkestris.

Lisaks kontsertidele on päevade kavas ka kolm kursust Eesti tunnustatud puhkpilliõpetajate ja dirigentidega, mistõttu on üritus kujunenud ainulaadseks noorte muusikute täiendõppe ja kokkusaamise kohaks, vahendab ERR Uudised.

Traditsiooniks saanud Aavo Otsa trompetiakadeemia toob Võrru kokku Eesti parimad noored puhkpillimängijad ning ka külalisi Soomest Sibeliuse akadeemiast.

Lisaks elukutselise muusiku tee valinud noortele algab homsest ka algajate orkestrikool «Järelkasv», mida viiakse läbi kahele Võrumaal aktiivselt tegutsevale puhkpilliorkestrile mõeldes.

Võru muusikakooli direktor Neeme Punder ütles, et mängijad, kes on koolist läinud, tulevad võib-olla koos oma lastega tagasi ja lisas, et talle tundub, et Võru ongi just see õige koht, kus on aastakümneid puhkpillimuusikaga tegeletud ja tegeldakse ikka edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles