ERR.ee: hasartmängumaksu laekumine võib kultuurkapitali hätta jätta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino.
Kasiino. Foto: Liis Treimann

Eesti hasartmängude korraldajate liidu hinnangul laekub tänavu riigieelarvesse hasartmängumaksu üle poole vähem planeeritust, mistõttu võib raskustesse sattuda ka kultuurkapital.


Liidu tegevjuhi Tõnis Rüütli hinnangul on kasiinoäri nii raskes seisus, et hasartmängumaks võib peaaegu olematuks muutuda, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Kui juba möödunud aastal laekus hasartmängumaksu 40 miljonit krooni planeeritust vähem, siis Rüütli hinnangul on tänavuseks kavandatud 489 miljonit liialt optimistlik.

«See number on kultuuriinimestele üsna ärevusttekitav. Viimased 13 aastat on kultuurkapital olulise osa oma laekumistest saanud hasartmängumaksust,» selgitas Rüütel.

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul kultuurkapital aga hätta ei jää, sest tänavune kultuurkapitali eelarve on planeeritud 2007. aasta tasemel ehk umbes 350 miljonit krooni.

«Põhiline osa, mis laekub hasartmängumaksust, on planeeritud meie ehitiste laenude tagasimakseteks ja see on ajatatud pika aja peale ja selles mõttes ei juhtu katastroofi, kui näiteks Kumu tagasimakse pikeneb aasta võrra,» selgitas Jänes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles