Toomas Hussari «Seenelkäik» valiti mainekale Toronto filmifestivalile

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist.
Kaader filmist. Foto: Eesti Film 100

21. septembril jõuab Eesti kinodesse Toomas Hussari debüütmängufilm «Seenelkäik», enne kodumaistele ekraanidele jõudmist on film valitud juba mitmele olulisele festivalile, filmi maailmaesilinastus toimus juuli alguses A-kategooria festivalide hulka kuuluva Karlovy Vary võistlusprogrammis East of the West, «Seenelkäigu» Põhja-Ameerika esilinastus toimub aga septembris samuti A-klassi kuuluva ja Põhja-Ameerika olulisimaks filmisündmuseks peetava Toronto rahvusvahelise festivali programmis Discovery.

Lisaks on film valitud augusti lõpus Austrias toimuvale festivalile Der Neue Heimatfilm, mis leiab aset 22.-26. augustil ning septembri lõpus toimuvale Ateena rahvusvahelisele filmifestivalile, teatas Eesti Film 100 pressiesindaja.

«Seenelkäik» räägib poliitik Aadu Kägust, kes sõidab koos abikaasa Viiviga metsa seenele, et mainekampaaniast närve puhata. Nendega liitub juhuslik hääletaja, rahatu rokitäht Zäk, kes on jäänud pärast suvetuuri Eestimaa kolgastesse tolknema. Vältides rahvarohkeid seenemetsi, kihutab seltskond umbropsu kuhugi pärapõrgusse, mis paistab metsik ja inimtühi. Samal ajal, kui kolmik avastab end metsa eksinuna, lahvatab meediaskandaal. Uuriv ajakirjandus kahtlustab, et poliitik Aadu Kägu on isiklikuks otstarbeks kuritarvitanud riigi raha. Algab võitlus au, elu ja surma peale nii metsas kui linnas...

«Seenelkäigus» mängivad Raivo E. Tamm, Elina Reinold, Juhan Ulfsak, Üllar Saaremäe, Hendrik Toompere jr jr, Hilje Murel ja teised. Filmi operaator on Rein Kotov, helilooja Arian Levin, monteerija Tambet Tasuja, kunstnik Kristina Lõuk, helirežissöör Ivo Felt ja produtsent Piret Tibbo-Hudgins. «Seenelkäigu» tootis Allfilm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles