NO99 «Three Kingdoms» pälvis taas rahvusvahelise tunnustuse

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater NO99, Münchner Kammerspiele ja Lyric Hammersmithi ühistöös valminud lavastus «Three Kingdoms», fotol Risto Kübar Triksterina.
Teater NO99, Münchner Kammerspiele ja Lyric Hammersmithi ühistöös valminud lavastus «Three Kingdoms», fotol Risto Kübar Triksterina. Foto: Ene-Liis Semper

Teater NO99s möödunud sügisel esietendunud lavastus «Three Kingdoms» pälvis taas ühe tunnustuse, kui saksakeelse ruumi teatrikriitikud valisid selle kõige olulisemaks möödunud aastal esietendunud välisnäidendiks.

Ajakirja TheaterHeute ringküsitlust hinnatakse Saksamaal, Austrias ja Šveitsis väga kõrgelt, teatas teatri esindaja. Küsitletud 42 kriitikut olid «Three Kingdomsi» auhindamise osas toimetuse sõnul haruldaselt üksmeelsed.

«Three Kingdoms» on Simon Stephensi näidend, mis kirjutati spetsiaalselt Sebastian Nüblingi lavastuse jaoks. Lavastuse maailmaesietendus oli möödunud aasta 17. septembril NO99s.

Koostöös Münchner Kammerspiele ja Lyric Hammersmithi teatritega valminud projekti algatas teater NO99 rohkem kui kuus aastat tagasi. Järgmisel sügisel esietendub NO99s järgmine Sebastian Nüblingi lavastus, mis valmib samuti koostöös Münchner Kammerspielega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles