ERR.ee: Narvas toimus Bachi muusikale pühendatud festival

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Narvas täna lõppenud Bachi muusikale pühendatud festivali erinevate vanusegruppide võitjateks tulid Valgevene, Eesti ja Tatarimaa pianistid.

Mitme riigi noored pianistid saavad Narvas kokku igal aastal, vaheldumisi Chopini ja Bachi festivalil, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tänavusest Bachi festivalist võttis osa 40 noort pianisti, trompetisti ja kitarristi kaheksast riigist.

Nooremas vanusegrupis võitis Valgevene pianist Nikita Kulešov, keskmises vanusegrupis sai esikoha Eesti klaverimängija Erich-Valter Karasjevitš ning vanemas vanusegrupis läks võit Venemaale, täpsemalt Tatarstani. Selle vanusegrupi võitja Nijaz Ismagilov ütles, et ta on rõõmus nii iseenda ja Tatarimaa kui ka Venemaa üle.

«Konkurendid mängisid hästi ja nende ettevalmsitus oli väga hea, seepärast pidin esikoha nimel palju pingutama,» rääkis Ismagilov.

Festivali korraldaja Olga Müller ütles, et Chopini ja Bachi festival peaksid Narvas teineteist täiendama - Chopin ei kirjutanud lastemuusikat, Bach aga küll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles