Ugala juht esitas lahkumisavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatri juht Peeter Tammearu.
Ugala teatri juht Peeter Tammearu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala teatri juht Peeter Tammearu teatas täna, et soovib oma ameti enne tähtaega maha panna.


Tammearu teatas oma kirjas sihtasutus Ugala Teater nõukogu esimehele Siim Suklesele, et kuna tahab uuele valitavale teatri juhatuse liikmele anda täieliku vabaduse teatri arengu kavandamiseks, soovib ta oma lepingu enne tähtaega lõpetada.

Teatrijuht põhjendas Sakalale oma tagasiastumist sooviga anda Ugala uuele majandusjuhile võimaluse leida enda kõrvale sobiv loominguline juht.

Tammearu arvates ei peaks teatri uus majandusjuht arvestama teadmisega, kellega ta peab hakkama koostööd tegema, vaid tal võiks olla võimalus ise oma meeskond luua.

Tammearu kinnitas, et jääb Ugalasse vähemalt seni, kuni uus majandusjuht on leitud ning on valmis jätkama hiljem näitleja ja lavastajana.

Praegu on Ugala juhatuses vaid Peeter Tammearu ning tema ülesanne on korraldada nii teatri loomingulist kui ka majanduslikku tööd. Lisaks on Tammearu teatris tegev ka näitleja ja lavastajana.

Pärast Ugala ümber lahvatanud skandaali otsustati korraldada juhatuse teise liikme leidmiseks konkurss. Avalduste laekumise tähtaeg on 14. aprill, tööle peaks uus inimene asuma mais.

Pinged teatri ümber tekkisid pärast seda, kui kultuuriminister Laine Jänes kutsus tagasi Ugala teatri nõukogu esimehe Jaak Alliku. Jänese kinnitusel muutis ta teatri nõukogu, sest selle tegevus polnud Alliku juhtimisel piisavalt tulemuslik.

Allik ise on öelnud, et tagasikutsumise põhjustas tema vastuseis soovile tagandada teatrijuht Peeter Tammearu ning Ugala näitlejate seas plaanitavatele koondamistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles